HAK: Zbog bure ograničenja u prometu

Zbog bure, samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina, DC50 i DC27), autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3), državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Na Jadranskoj magistrali DC8 između Bakra i Svete Marije Magdalene te na autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Nastavak ispod oglasa

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj. Mogući su odroni.

HAK podsjeća vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi, itd.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Danas, 15. lipnja do 15 sati na autocesti A8 dionica čvor Cerovlje-čvor Lupoglav radovi su na sanaciji kolnika. U noći s 15. na 16. lipnja od 22 do 6 sati ujutro zbog održavanja sustava ventilacije u tunelima Mali Prolog i Kobiljača privremeno se zatvara dionica autoceste A1 od čvora Ploče do ČSP Karamatići u smjeru Dubrovnika.

U prekidu je katamaranska linija Dubrovnik-Korčula-Hvar-Bol-Split. U subotu, 16. lipnja trajekt na liniji 433 Gaženica – Sestrunj – Zverinac – Molat isploviti će iz luke Molat u 16 umjesto u 15 sati. Ostali trajekti i ostali katamarani zasada plove prema redu plovidbe.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

L.O./HAK