HAK: Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali zabrana za kamp-prikolice, dostavna vozila

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zbog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Od 6,25 autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) otvorene su za sav promet.
Kolnici su vlažni i skliski u Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru. Ponegdje ima i magle.

Nastavak ispod oglasa

Smanjena je vidljivost i na autocestama: A1 između Zagreba i Bosiljeva 2, A6 Rijeka-Zagreb kod čvora Vrbovsko. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Za sav promet zbog radova je zatvorena državna cesta Gračac-Knin (DC1) na dionicama Sučević-Otrić te Prevjes-Kravlja Draga. Mogući obilasci: autocestom A1: čvor Gornja Ploča ili Sveti Rok – čvor Pirovac – DC59 – Kistanje – Knin ili državnim cestama: DC1 – Gračac – Obrovac – Benkovac – Kistanje – Knin (DC1-DC27-DC56-DC59).

Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste: DC1 Gračac-Knin na dionicama Sučević-Otrić (do 31. listopada.) a od 19. listopada radovi su i na dionici Prevjes-Kravlja Draga; DC75 na dionicama Vodnjan – Pula i Tar – Lanterna; DC46 Đakovo-Budrovci; DC206 Hum na Sutli-Kostel; DC502 Smilčić-Pridraga.

Radovi su na autocestama: A2 Zagreb-Macelj: između čvorova Zaprešić i Zabok u dužini od okotri kilometra vozi se dvosmjerno, istočnim kolnikom (do 17. studenog); na dionici Istarskog ipsilona tunel Učka-Vranja između tunela Zrinšćak I i Zrinšćak II (A8) vozi se uz privremenu regulaciju prometa (zabranjen je prolazak vozilima čija širina prelazi tri metra).

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 Točak-Hrvatski Blagaj; DC8 GP Pasjak-Rupa; DC2 u Vukovaru, u Ulici Priljevo; Jadranska magistrala (DC8) u mjestu Murvica Gornja i na čvoru Meterize, DC27 na mostu Obrovac; DC29 u mjestu Novi Golubovec; DC49 u mjestu Dragovci (svakodnevno od 7 do 17 sati); DC66 u naselju Marčana; DC206 Valentinovo-Krapina; DC42 kod mjesta Ljubošina.

Zbog radova na graničnom prijelazu Stara Gradiška, promet će teći uz privremenu regulaciju. Zbog suženog kolnika u vrijeme gušćeg prometa očekuje se sporiji prolazak državne granice.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Na izlazu Bajakovo čeka se tri sata.

U prekidu su trajektne linije Sumartin-Makarska i Drvenik-Sućuraj.

H/N