Hrvatski moto klub „Otočac“ danas je bio domaćin prve regionalne, slobodno se može kazati i međunarodne Hard Extreme Enduro „Team Silber“ utrke na kojoj je osim domaćih snaga nastupilo i 72 vozača iz BiH, Slovenije i Italije. Riječ je o vožnji u dvije kategorije na dvije dionice expert i hoby. Start utrke bio je u Prozoru, kod kućice Staninka. Staza je imala 58 km i prolazila je pretežno kroz šumska područja, preko Varalice sve do Švice i Ponora, Crnog Kala, Kutereva sa ciljem u Prozoru, uz usputnih 8 check-pointova, za što je predviđena vožnja je oko 3,5 sata.
Tajnik HMK „Otočac“ Zoran Orešković kazao je da je vremenski uvjeti nisu bili baš naklonjeni vozačima tako da se razmišljalo o mogućem otkazivanju utrke, ali ipak odlučeno je da se održi ova jedinstvena utrka na području Ličko senjske županije.
Utrka posvećena je Silviju Kotvici, otočkom bajkeru i pasioniranom ljubitelju motora koji je tragično poginuo prije točno godinu dana. Ova utrka po riječima Emila Kotvice predsjednika HMK „Otočac“ prerast će u memorijalnu utrku.
„Godina je dana od kad je Silvijo nastradao i njemu u čast vozi se ova utrka. Ovim sportom bavimo se na način da učestvujemo na brojnim utrkama diljem Hrvatske, a odaziv 72 vozača potvrda je naše prijateljske suradnje sa drugim klubovima. Da nas je vrijeme poslužilo, uvjeren sam da bi bilo preko 100 vozača. Staza, odnosno utrka je jako zahtjevna, jer mi imamo zemlju i malo kamena, ali taj kamen je sklizak i predstavlja iznimno iskustvo i spretnost u vožnji. Ovdje ima vozača koji voze brojne utrke, kao Alpe Adria Hard Enduro, i ta vrsta sporta najpopularnija je u Istri, Zagorju, ali kao što vidite širi se diljem Hrvatske. Raduje nas vidjeti na okupu vozače iz Slovenije, Bosne, cijele Istre, Zagorja, Slavonije, Rijeke, Zagreba, može se reći da je riječ o međunarodnoj utrci. Nastojat ćemo da ovo postane tradicionalna memorijalna utrka, a ovom prilikom zahvaljujem svim sponzorima koji su nas poduprli“ – kazao je predsjednik HMK „Otočac“ Emil Kotvica.
Nazočnima se obratila zamjenica župana Ličko senjskog Ivana Tomaš koja je kazala da se utrka održava pod pokroviteljstvom Ličko senjske županije te da je ova utrka za Silvija Kotvicu, za čovjeka koji je uvijek jasno i glasno govorio ono što misli, ma kako se to god kome sviđalo. Učesnicima je zaželjela puno sportskog uspjeha.
Dražen Prša