HDZ bez pardona…

19

HDZ je do nogu potukao SDP-ovu vladajuću mašineriju kojoj se odavno raspada sustav samokontrole, kako političkih tako i gospodarskih ciljeva kroz njihov, nepostojeći plan 21. Iako ja ove euro izbore nazivam kao osmišljavanje udobnog života za pojedine pripadnike političke klase, sigurno je da unatoč malom izlasku na izbore, HDZ sa pravom može računati na povratak u vrh hrvatske politike i osvajanje vlasti kako na lokalnim područjima a tako i na skorim parlamentarnim izborima.

I oni, hadezeovski najosvješteniji nisu računali na ovakvu uvjerljivu pobjedu HDZ-a i debakl SDP-a  kojeg im je priuštio nervoznim poštar Milanović uz potporu Josipovića. Oni koji puno više znaju od Milanovića i Josipovića upozoravali su da treba spojiti europske i lokalne izbore jer će tako trošak biti manji, izlaznost veća, a demokratski legitimitet nenarušen, no solista sa raštimanim orkestrom, premijer i predsjednik SDP-a Milanović, kao idejni tvorac i najveći zagovornik odvajanja, kada je uvidio debakl, propast i raspad sustava kojega je zagovarao,  okrivljuje medije. Ovakvo dječje ponašanje i igranje sa politikom rezurtiralo je potonuću njegove koalicije koju je HDZ sa partnerima potukao do nogu. Ono što misle građani o  poštaru premijeru, kojemu su Hrvatska i njezini građani neželjena djeca, pokazalo se i na ovim izborima. I dok čitamo podatke o rezultatima izlaska na izbore, očito je da su izbori većim djelom ignorirani s čime se premjeru Milanoviću i njegovoj koaliciji šalje jasna poruka, o nesposobnoj i narodu neprihvatljivoj vlasti na čelu sa njim i da je njihovo vrijeme lažnih obećanja i izborne prijevare kao što je Plan 21., prošlo.

Oglas

Ipak, oni koji su izašli na izbore najviše su glasova dali Ruži Tomašić, koja je jedina imala figu i hrabrost reći ono što misli. Nju je upravo nekoliko tjedana prije, zbog izjava mučki šamarao  Zoran Milanović, kojem je ona na ovim izborima vratila na način kako to hrvatskim damama  najbolje pristaje. Rezultatima ! Poznavatelji političkih kretanja u Hrvatskoj kažu da su za loš rezultat vladajućih najviše krvi medijski istupi samog premijera Milanovića, jer je on  bahatošću, bezobzirnim obračunavanjima sa svojim političkim nestomišljenicima nanio najveću štetu svojima, koji počinju  ozbiljno shvaćati da im takav lider postaje sve veći uteg oko vrata. Sve očitija pobuna protiv bahatog čelnika SDP-a i nesposobnog premijera već dugo je prisutna ne samo u stranačkoj središnjici nego i na terenu. Toj pobuni i nezadovoljstvu nesumnjivo će vjetar u leđa  dati i poraz Kukuriku koalicije na ovim izborima za EU parlament, a dobro upućeni tvrde da će ova nesposobna koalicija još veći debakl doživjeti na narednim lokalnim izborima koji će se održati za mjesec dana. Milanović bi uskoro mogao postati ne samo nervozni poštar nego i osoba kojoj će se zamesti trag u političkom djelovanju. Očito je da će od ovakvog premijera leđa okrenuti i svi građani kojima je Hrvatska na srcu i za koje Lijepa naša nije slučajna država kao što je to javno priznao bahati premijer,   jer Hrvatska s njima tone u sve veću gospodarsku bijedu, depresiju, beznađe, a njeni građani već žive na rubu očaja, bijede i pameti. Ova vlast je jedino sposobna vrijeđati osjećaje hrvatskih branitelja te im nametati ćirilicu u Vukovaru. Koliko je nesposobna ova Vlada kazao je i predsjednik države Ivo Josipović, izjavivši pred prošle parlamentarne izbore, da će se cijela Hrvatska uskoro zacrvenjeti. Bio je u pravu, Hrvatska se uistinu crveni od srama zbog ovakve Milanovićeve nesposobne vlade.

S duge pak strane, HDZ uspijeva vraćati izgubljeno, povjerenje birača, što je i najvažnije, jer ako se po jutru dan poznaje dolaze neka nova vremena koja bi itekako mogla promjeniti svakodnevnicu na hrvatskoj političkoj sceni. Rezultati izbora za hrvatske parlamentarce s pravom daju HDZ-u vjeru da dolazi vrijeme njihovog povratka, da su redovi očišćeni (upitno je od koga i zbog čega) te da su lokalni izbori generalna provjera bilačkog pulsa. Ako se osvrnemo na biračku scenu u Lici, dakako da je HDZ ponovno pobjednik. Prvenstveno zahvaljujući Darku Milinoviću koji je promišljenim potezima, manirima iskusnoga strateg,  stanku povratio iz letargije u politički stroj koji sve melje ispred sebe. Ličko senjski HDZ sa političkom katarzom Darka Milinovića te mudrim političkim promišljanjima sve je očitije da  slobodno može računati na još jednu pobjedu u nizu na lokalnim izborima. Kampanja koja predstoji, trebala bi utihnuli politički ali i domoljubni duh povratiti iz letargije, što će zasigurno biti povjereno Milinoviću koji, priznali mi to ili ne jedino može, zna i umije. Ako tko zna, masi, biračima i običnom čovjeku povratiti povjerenje zasigurno da je upravo to on, koji je svoj „politički zanat“ itekako isklesao, uz pomoć prirode koja ga je rođenjem tom sposobnošću nagradila. Ako se pak u kampanju uključi i Branislav Šutić, što bi se po zadnjim istupima moglo očekivati, zasigurno da će uvažavajući njegovu rijetko viđenu sposobnost „vladanja“ medijima, profiliranje HDZ-a biti neupitno a pobjeda zagarantirana. Vrijeme koje dolazi, vrijeme je HDZ-a, to ne govorim ja nego rezultati, ankete i politički duh koji vlada među ljudima, stoga ovo pisanje shvatite kao realnost, koja će uskoro biti i potvrđena.

Dražen Prša