HDZ čestitao Uskrs štićenicima doma

    GOSPIĆ –  Predstavnici Hrvatske demokratske zajednice upriličili su tradicionalni susret  sa štićenicima i zaposlenicima  Doma za starije i nemoćne  u Gospiću. Gosti su  domaćinima donijeli brojne uskrsne  delicije i zaželjeli im sretan i  blagoslovljen Uskrs. U pohode su  stigli  predstavnici HDZ-a  Ličko-senjske županije, Grada Gospića, Mladeži HDZ-a  i zajednice žena «Katarina Zrinska».  Govoreći o sugrađanima treće životne dobi Petar Krmpotić, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Gospića, istaknuo je potrebu aktivnijeg uključivanja starijih osoba u  društveni život.

– Od ravnateljice ove ustanove gospođe Ivanke Vrkljan i njezinih suradnika čuli smo da su mnogi od vas uključeni u rad različitih kreativnih grupa, volite čitati, neki bi željeli ovladati računalom… To je dobro jer  se na taj način više uključujete u sve društvene sfere. Starosni prosjek u RH sve je veći, živimo dulje, pa je itekako važno da svoju treću životnu dob provodite što raznolikije i korisnije. Na gradskoj i županijskoj razini provode se brojni socijalni programi poput pomoći u kući, prijevoz starijih građana liječniku, pomoći građanima slabijeg imovinskog stanja, uključen je i Centar za socijalni rad, Caritas, Crveni križ… Na svaki način želimo pomoći. Ali je jedan od načina pomoći  uključiti vas u aktivnosti u kojima svojim iskustvom i znanjem vi možete pomoći društvu. Takva interakcija je od koristi svima, rekao je Petar Krmpotić koji je  čestitajući Uskrs štićenicima i zaposlenicima Doma za starije i nemoćne osobe nazočne  informirao o koaliciji  koju je HDZ nedavno potpisao na županijskoj razini s HSS-om, HSP-om AS i HSU-om. Krmpotić je također naglasio podatak da na svakim izborima HDZ u toj ustanovi ima oko 90% glasova.

Nastavak ispod oglasa

    Gradonačelnik Grada Gospića i kandidat HDZ-a za župana Ličko-senjskog Milan Kolić također je štićenicima Doma čestitao Uskrs.

-Ovo je tradicionalni susret i željeli smo  na Veliki četvrtak podijeliti s vama radost Uskrsa. Želim vam da svoju zasluženu mirovinu provodite u ovom Domu što zdraviji i zadovoljniji, da imate maksimalnu zdravstvenu i svaku drugu skrb. Vama, vašim obiteljima i zaposlenicima Doma želim sretan i blagoslovljen Uskrs!

    U izaslanstvu HDZ-a bili su i Petar Radošević, predsjednik Gradskog vijeća, Marta Grgurić, predsjednica županijske Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinska“ i Nikolina Tonković-Čorak  iz gradske organizacije Zajednice,  te Ivan Biljan, predsjednik županijske Mladeži HDZ-a. U ime štićenika i zaposlenika Doma na posjetu, darovima  i lijepim riječima zahvalila se  ravnateljica ove ustanove Ivanka Vrkljan, dok je štićenica Rozalija Šebet u znak zahvale čestitarima  otpjevala pjesmu „Fala“.

                                                                                                                                                                                                                     M. S.

.