Unaprijed najavljivati pobjedu određenog kandidata na predstojećim izvanrednim unutarstranačkim izborima GO HDZ-a Otočca u najmanju je ruku neozbiljno pa makar to dolazilo i od portala čije se ime u javnosti, novinarskim i političkim krugovima spominje sa najpogrdnijim riječima. Istina je jedna, pa kakva god ona bila i kako god se ona ovom ili onom sviđala: „pobIjedit će onaj koji je to htio, umio i želio“. Točka.

Sami izbori koji su se provodili po Temeljnim ograncima HDZ-a za neke su bili svršeni čin prije samih izbora, što se pripisuje pomno, stručno i vješto odrađenim sposobnostima pojedinaca, za što postoje brojna tumačenja. Kako bilo da bilo, u petak navečer u 18,00 sati HDZ-ovci će nazočiti „blagdanu demokracije“ kada će birati novoga vođu koji bi trebao pronaći nove puteve i spas od propasti u političkoj žabokrečini koja je zagušila HDZ-ovo političko postojanje na području grada Otočca. Poznavatelji unutarstranačkih kretanja u HDZ-u Otočca, kako bivši tako i sadašnji , drže neospornom potrebu preslagivanja redova u potučenom HDZ-u, kao i uvođenje reda, rada i transparentnog djelovanja. Druga je stvar koliko će i hoće li to biti i ostvareno izborom nove HDZ-ove elite ili će politički kotač destruktivnog kretanja nastaviti putevima daljnjeg rasipanja i propadanja.

Bez razlike tko će biti novi vođa otočkih HDZ-ovaca i koje će osobe činiti novo rukovodstvo GO HDZ-a Otočca, potrebno je zapitati se hoće li u novoj HDZ-ovoj političkoj eliti biti mjesta i za one koji su HDZ u Otočcu stvarali, ostvarili političku demokraciju u najtežim vremenima, ali i ostavili repove raznih manifetluka zbog kojih narod javno urliče. Ako se „novi“ otočki HDZ popuni tek niklim HDZ-ovcima, čiji se politički pupoljci, zbog mogućih interesa i povlastica tek nadziru, političku zbilju u otočkom HDZ-u više nitko neće moći oteti iz zagrljaja političkog suicida. Čeka li nas vrijeme političke zbilje, osnaživanja nekad najjače stranke u Otočcu ili ćemo biti svjedoci tek pro forme odrađenih političkih preslagivanja zbog nečijih osobnih interesa?! Vrijeme će pokazati, jer poučeni dosadašnjim iskustvima, povlastice, pogodnosti, mame, tate, kumovi, sinovi i kćeri trebali bi biti jedno (zaboravljeno) vrijeme koje je ovoj stranci donijelo crvenila na licu pojedinaca, neprijateljstva i uništene poglede prelivene sramom.

Na „blagdanu demokracije“ u petak navečer trebali bi se pojaviti svi oni koji bi trebali nešto reći, svi oni koji imaju pravo na HDZ, svi oni koji žele ponovno ovu stranku u Otočcu staviti na čelo demokratskih zbivanja, ali i oni kojima nitko ne može osporiti pravo da kažu istinu, svoje viđenje onoga što drugi ne vide, čime bi dokazali da istina ima dvije strane, a čovjek dva obraza.

Dražen Prša