U povodu Dana državnosti RH članovi Gradske organizacije HDZ-a Otočca danas su kod Spomenika poginulih hrvatskim braniteljima u Otočcu, položili vijenac, zapalili svijeće i odali dužan pijetet poginulima za Domovinu Hrvatsku.
Tom prigodom predsjednik GO HDZ-a Otočca Branislav Šutić zahvalio je svim članovima GO, Županijskog odbora ali i utemeljiteljima stranke, seniorima i mladeži koji su danas na obilježavanju Dana državnosti.

Predsjednik GO HDZ Otočca Branislav Šutić
Predsjednik GO HDZ Otočca Branislav Šutić

“Danas je važan dan, dan kada se HDZ, stranka koja je stvarala hrvatsku, zahvaljuje i poklanja svima onima, prvenstveno braniteljima koji su doprinijeli stvaranju samostalnosti i suverenosti RH. Stranka smo koja obilježava i poštuje odluke Hrvatskog sabora pa tako i ovaj dan kada je Hrvatski sabor odredio da to bude današnji datum, no nadam se da ćemo sljedeće godine obilježiti, ako bude vremena, na dan kada svi mi nekako to proživljavamo puno emotivnije a to je 30. svibnja. Zahvaljujemo svima koji su doprinijeli u stvaranju hrvatskog sna, stvaranju samostalne RH. Iako danas nije dan da da pričamo o budućnost, no spomenuti ću par riječi. Ono što je bilo 90-te i 91., moramo pamtiti i to su najvažniji trenutci za hrvatsku državu. Sada se domoljublje gleda i kroz prizmu gospodarstva, razvoja države, kroz otvaranje novih radnih mjesta, kroz mogućnost da mladi ostanu u našim krajevima i HDZ na temeljima ovoga danas gdje jesmo želi i tim smijerom ići. Svim građanima Grada Otočca, cijele naše županije i RH čestitam Dan državnosti”- kazao je predsjednik GO HDZ-a Branislav Šutić.

Saborski zastupnik Milan Jurković
Saborski zastupnik Milan Jurković

Saborski zastupnik Milan Jurković istaknuo je, da je danas GO HDZ-a Otočca odao počast poginulim braniteljima i svima onima koji su dali svoje živote za slobodnu hrvatsku državu. Sjećajući se dana 25. lipnja 1991. godine, kada je Hrvatski sabor, odnosno članovi HDZ, zastupnici, izglasali rezoluciju o neovisnosti hrvatske države. Jedan od najznačajnijih datuma u povijesti novije Hrvatske, na ponos svima nama koji smo imali tu čast i zadovoljstvo biti dio postrojbi koje su najprije očuvale a onda i oslobodile teritorij RH. Žao mi je jedino zbog , jednog od bitnih datuma koji je prethodio 25. lipnju 91., 30. svibnja, kada je održan plebiscit hrvatskog naroda o samostalnosti, kada je nešto više od 93 posto građana i građanki RH dalo svoj glas za samostalnost, što je pridonijelo svim ostalim odlukama i rezolucijama. Jedna se Vlada poigrala i sa tom povijesti i taj naš 30. svibnja koji još mnogi pamtimo kao glavni uz Oluju 5. Kolovoza, kao glavni državni blagdan, probala staviti u ropotarnicu povijesti. Vjerujem da će 30. svibnja ponovno biti državni blagdan kada će, a trebalo bi i danas, svi građani hrvatske izvjesiti hrvatski barjak i obilježiti ovaj veliki hrvatski blagdan. Čestitam ga svim građanima Grada Otočca, Gacke doline, Ličko senjske županije i RH“, kazao je saborski zastupnik Milan Jurković.
Nakon odavanja počasti kod Spomenika poginulim braniteljima, u novim prostorijama GO HDZ-a Otočca okupilo se brojno članstvo kojom prilikom se razgovaralo o danima stvaranja samostalne države Hrvatske ali i o poslovima koji očekuju HDZ Grada Otočca u narednom razdoblju.
Dražen Prša