HDZ – HSP pobjednička koalicija za Općinu Brinje

Brinje – U Općini Brinje potpisan je još jedan koalicijski sporazum za predstojeće lokalne izbore. Koalicijski sporazum, uz nazočnost predsjednika ŽO HDZ Darka Milinovića, predsjednika ŽO HSP Berislava Gržanića, kandidata za župana koalicije HDZ- HSP AS-HSU-HSP Milana Kolića i klandidata za dožupanicu Ivanu Tomaš, potpisali su predsjednik OO HDZ Davor Vičić i predsjednica HSP Podružnice Brinje Verica Ugarković.

milinovic93_prsa_19042013– „ ovih dana potpisujemo koalicijske sporazume kako bi ojačali kršćansko pravšku opciju u svim općinama i gradovima. Dolazimo najaviti pobjedu, dolazimo najaviti da će se HDZ i HSP vratiti na tron političke scene u Brinju, gdje želimo svima pokazati da nismo stavili svoje osobne interese iznad interesa stranke i iznad interesa ove općine. Uvjereni smo u pobjedu i da će Davor Vičić postati novi načelnik općine Brinje. Kolicija pet stranaka na županijskoj razini garantira pobjedu. U svim općinama i gardovima HDZ pokazuje svoju snagu koja se ogleda i u okupljanju, što HDZ ima i kao obvezu kako na nacionalnoj razini tako i u općinama i gradovima a sve zbog toga kako bi bili odgovor na kukuriku koaliciju i na lijevu koaliciju koja je nesposobna i koja je pokazala u godinu i pol dana pokazala svoju nesposobnost obnašanja vlasti. Još jednom će mo, kao i na izborima za EU, reći ne lijevoj kukuriku koaliciji, i na neki način da ova županija bude primjer kako treba ići na izbore za parlament, nacionalne izbore ma kada oni bili. Županija Ličko senjska ogledan je primjer okupljanja demokršćansko pravaške opcije i 19. svibnja još jednom ćemo reći NE lijevoj koaliciji, nesposobnoj vlasti što će usmjeriti put silaska s vlasti na nacionalnoj razini SDP-a i koalicijskih partnera. Ovdje vidim spoj mladosti i iskustva, sinergiju koja garantira uspjeh. Ne želim vam spominjati kako se ova vlast odnosi prema LS Županiji, samo ću vas podsjetiti na 2001. Godinu kada niti jedan ministar nije posjetio LS Županiju a samo zato što je HDZ bio na vlasti. Mi više takav odnos vlasti nećemo dozvoliti, uvjeren sam da će mo poslije izbora imati našeg novog župana, dožupane, načelnike i gradonačelnike. Općina Brinje to je u svakom slučaju zaslužila“ –kazao je Darko Milinović.

Verica Ugarković
Verica Ugarković

Predsjednica HSP Podružnice Brinje Verica Ugarković iskazala je zadovoljstvom potpisivanja koalicijskog sporazuma te iskazala uvjerenje da je to koalicija koja će donijeti pobjedu i to u prvom krugu, dok je predsjednik ŽO HSP Berislav Gržanić kazao da je ovo pobjednička koalicija, i ne vidi drugih ljudi koji bi osim Milana Kolića i Ivane Tomaš mogli voditi županiju.

Davor Vičić
Davor Vičić

Politika je ozbiljan posao, no koliko ga mi ozbiljno obnašamo to će pokazati izbori 19. Svibnja. Kako će mo pristupiti izborima, našim biračima, koliko će naši birači prepoznati ozbiljnost našeg rada i naših namjera najbolje će oni valorizirati a što će se na kraju odraziti kao rezultat na izborima. Koalicija HDZ-HSP na općinskoj razini je siguran sam i uvjeren dobitna kombinacija i nema nikakve ozbiljnije konkurencije koja bi mogla poremetiti naše planove. Uvjeren sam u pobjedu u prvom krugu, ali pred nama je još veliki rad u ovih mjesec dana, kazao je predsjednik OO HDZ Brinja Davor Vičić.

Dražen Prša  

HDZ-HSP_brinje_prsa_19042013
Potpisivanje koalicije