HDZ, HSS i HSU Otočca potpisali koalicijski sporazum

Potpisivanje koalicijskog sporazuma HDZ, HSS, HSU


Otočac – Danas su u Otočcu predsjednik GO HDZ Otočca Milan Jurković, dopredsjednik HSS GO Otočac  Slaven Prpić i Županijski koordinator HSU Ivan Bižanović potpisali koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima na području Grada Otočca 2013. godine. Nakon potpisivanja sporazuma predsjednik GO HDZ Milan Jurković kazao je da je potpisivanje koalicijskog sporazuma tri najjače stranke u Gradu Otočcu garancija pobjede na izborima u prvom krugu kako za gradonačelnika tako i za nadpolovičnu većinu u Gradskom vijeću.

–  „ mi smo stranke centra i desnog centra sa zajedničkim razmišljanjima o prosperitetu Grada Otočca. Ova koalicija je prijateljska i programski određena. Ne da je samo najjača u Otočcu nego i u Ličko senjskoj županiji gdje očekujemo približne rezultate, ako ne i veće, onima prije četiri godine. Prema anketama, ova koalicija ima 65 posto povjerenja birača Otočca i kad krene kampanja očekujem i nadam se da će biti uljuđena i korektna“ – kazao je predsjednik GO HDZ Otočca Milan Jurković.

Nastavak ispod oglasa

Županijski povjerenik HSU Ivan Bižanović istaknuo je da su kao stranka centra donijeli odluku da im je HDZ kao partner najbolje rješenje za koaliciju, čime dobivaju širok prostor za djelovanje. Članovi HSU bit će zastupljeni u Gradskom vijeću Otočca što će doprinjeti kvalitetnom zalaganju za ostvarivanja prava umirovljenika, kazao je županijski povjerenik HSU Ivan Bižanović.

Dopredsjednik GO HSS Otočac Slaven Prpić kazao je da poštivajući odluke sa sastanka u Središnjici HSS-a, odluka je bila da za nadolazeće lokalne izbore pokušaju okupiti desnicu, stranke desnog centra i da idu po pobjedu. To smo i napravili, kako na nivou županije tako i na nivou Grada Otočca. Naišli smo na razumijevanje predsjednika GO HDZ Otočca Milana Jurkovića, postignut je dogovor, tako da će HSS u GV Otočca imati dva zastupnika i nadamo se da će mo kao i do sada uspješno surađivati. Mi smo do sada u GV Otočca bili kao oporbena stranka i bili smo za sve one odluke koje su bile za dobrobit Grada, suradnja je bila dobra i nadam se da će takva biti i ubuduće, kazao je dopredsjednik GO HSS Otočca Slaven Prpić.

Bila je to prigoda da se gradonačelnik Otočca i kandidat za budućeg gradonačelnika Mario Barković obrati nazočnima te predstavi trenutačne gospodarske, socijalne i društvene prilike na području Otočca te predstavi dio planiranih aktivnosti koje će kao budući gradonačelnik u nadolazećem četverogodišnjem mandatu provoditi u cilju zadovoljenja svih potreba građana Otočca.

Dražen Prša