Na adresu portala Lika online stiglo je priopćenje predsjednika  GO HDZ Otočac dr. sc. Branislava Šutića. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovane građanke i građani Grada Otočca, simpatizeri i članovi HDZ-a,

večeras u 21:00 sat završava naša akcija prikupljanja pomoći za stradale u poplavama koju smo po ograncima pokrenuli kao zamjenu za kampanju naše stranke za europske izbore, te se na taj način solidarizirali sa onima kojima je danas najteže. Svu pomoć koju smo prikupili ćemo nakon slaganja i pakiranja polovicom drugog tjedna odvesti onima sa kojima danas suosjećamo i kojima je to potrebno.
Hvala vam što ste se u tako velikom broju odazvali na našu akciju i još jednom pokazali da i kada se teško živi da smo mi u našem Gradu voljni pomoći onima kojima je još teže.
Dok se mi bavimo humanitarnim akcijama za pomoć stradalima, SDP Grada Otočca vodi aktivnu kampanju na način da nas proziva i bavi se demagogijom. Bilo bi ljudskije da su se uključili u humanitarnu akciju a ne da su umjesto potrebnih potrepština za stradale pokušali skupljati sitne političke poene.
Rekao sam da naša stranka završava kampanju i pretvara istu u humanitarnu akciju pa ću se toga i držati i neću odgovarati SDP-u na prozivke dok traje kampanja. Učinit ću to nakon nedjeljnih izbora na koje Vas poštovani građani pozivam da izađete u što većem broju jer je to važno za napredak, razvoj i prosperitet našeg Grada.

Predsjednik Gradske Organizacije HDZ Otočac

dr. sc. Branislav Šutić, prof., v.r.