HDZ Otočca u posjeti štićenicima Doma za starije i nemoćne

Otočac – Povodom nadolazećih Božićnih blagdana Gradska organizacija HDZ-a Otočac tradicionalno je upriličila posjet te prigodno darivala štićenike Doma za stare i nemoćne u Otočcu. Štićenike su posjetili  predsjednik GO HDZ Otočac, župan ličko-senjski Milan Jurković, gradonačelnik Otočca Mario Barković, zamjenik gradonačelnika Hrvoje Ostović, Slavka Bogdanić predsjednica GV Otočca, predstojnik Ureda gradonačelnika Petar Janković, predsjednica GO Zajednice žena „Katarina Zrinski „ Otočac Vera Dasović te ostali članovi predsjedništva GO HDZ-a Otočac. Ravnateljica Doma za starije i nemoćne Ivana Krpan pozdravila je nazočne i u ime štićenika doma zahvalila na već tradicionalnoj posjeti i prigodnim darovima. Prigodnom recitacijom u ime štićenika doma svima nazočnima zahvalila je Višnja Orešković, dok je predsjednica GO Zajednice žena „Katarina Zrinski „ Otočac Vera Dasović prenijela pozdrave svih žena članica GO “Katarina Zrinski” Otočca te istaknula da su im sa skromnom donacijom pokušali ulijepšati Božićne blagdane, te zaželjela zdravlje i sreću.

Gradonačelnik Otočca Mario Barković pozdravio je štićenike doma, ali i radnike u domu koji brinu o svemu, te istaknuo da je nedavno na Zagrebačkom velesajmu održan je 18. Božićni sajam u organizaciji Međunarodnog kluba žena Zagreb gdje su prikupljana financijska sredstva za opremanje Doma za starije i nemoćne u Otočcu, a kojom prilikom je prikupljeno 210.000,00 kn. Sredstva su utrošena su za nabavku 20 kreveta s električnim pogonom, 20 madraca, 6 kreveta na mehanički pogon, 20 noćnih ormarića, 20 stolića pokretnih za hranjenje. Gradonačelnik Barković čestitao je svima sretne i blagoslovljene Božićne i novoigodišnje blagdane te obećao skorašnji susret u 2013. godini.

Nastavak ispod oglasa

Župan Ličko senjski i predsjednik GO HDZ-a Otočca Milan Jurković kazao je da već pet šest godina kao prijatelji redovno se posjećuju, tako je i ovaj posjet tek kao dio brige za one koji borave u Domu.

– „ u županijskom proračunu za 2013. Godinu osigurali smo 500 tisuća kuna da bi se neke dubioze koje su nastale rješile, tako da je i to dio od lijepših Božićnih vijesti kako za vas tako i za zaposlenike doma. Možete računati da će mo i u buduće dolaziti da vas obiđemo i da čujemo kako živite. Upućujem vam najiskrenije čestitke za nadolazeće blagdane, puno sreće i zdravlja u 2013. godini sa vjerom da će biti po mnogo čemu bolja nego što je bila ova, koja je iza nas“ – kazao je Milan Jurković.

Dražen Prša