HDZ Otočca ZA tradicionalnu obitelj kao temeljnu zajednicu društva

HDZ
HDZ

U prostoriji GO HDZ-a Otočca održana je konferencija za novinare koju je sazvao predsjednik GO HDZ-a Otočca Branislav Šutić a povodom nedjeljnog referenduma na kojem će građani imati priliku reći što je za njih brak i u kakvom društvu žele živjeti. Konferenciji za novinare nazočili su predsjednica zajednice žena „Katarina Zrinski“ GO Otočac Verica Dasović, predsjednica Povjerenstva mladeži GO HDZ Otočca AnaMarija Šprajc te suradnici Dragica Rogić, Jasna Orešković, Ivica Miletić i suradnici GO HDZ-a Otočca.
„Unutarstranački izbori u gradu Otočcu održani su u ozračju tolerancije i na taj smo način pokazali da građani grada Otočca mogu imati povjerenje u HDZ koja je iz unutarstranačkih izbora izašla jača i stabilnija. U nadrednih desetak dana konstituirat ćemo našu GO HDZ-a odnosno izabrati predsjednoštvo GO HDZ-a Otočca, kazao je predsjednika GO HDZ-a Otočca Branislav Šutić.
Osvrnuo se nedjeljni referendum za koji je kazao da je važan za društvo u cjelini, a na današnjoj konferenciji za novinare, kao što vidite, prevladavaju žene, koje su i temelj našeg društva, dodao je Šutić.

Nastavak ispod oglasa
Verica Dasović
Verica Dasović

Predsjednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ GO Otočac Verica Dasović kazala je da referendum za zajednicu znači potvrdu očuvanja obitelji kao tradicionalne zajednice zdravog odnosa muškarca i žene i normalni odgoj djeteta. Pozivam sve članice, simpatizere i ljude dobre volje da izađu 1. prosinca na biračka mjesta i zaokružite ZA, tj. za tradicionalnu obitelj kao temeljnu zajednicu društva, kazala je Verica Dasović.
Nazočnima se obratila i Dragica Rogić, žena koje se bavi očuvanjem tradicije i običaja našega kraja, žena koja je otrgla zaboravu niz vrijednosti koje čine svijetlost današnjeg življenja.
„Obitelj je od iskona uvijek činila sliku muškarca i žene. To je jedan zdrav odgoj, jedno pozitivno razmišljanje braka, zato vjerujem i nadam se da će svi oni koji čuvaju našu tradiciju, koji znaju što znači temelj obitelji u nedjelju zaokružiti ono što zaista smatraju ispravnim i što žele, odnosno ZA.“
Nikome nije dobro nametati životno opredjeljenje i stil života, jer različite vrste ljudskih zajednica imaju svoju posebnost, ali jedino muškarac i žena imaju potencijal stvaranja novog života i jedino takvo okruženje pruža najbolje uvijete za odgoj djeteta. Svako dijete treba i majku i oca, upravo žena i muškarac svojom ljubavlju i brigom u komplementarnosti mogu djetetu pružiti najbolje okruženje za rast i razvoj njegove ličnosti. Brak kao zajednica žene i muškarca temelj su obitelji koja je osnova svakog društva. HDZ je demokršćanska stranka koja poštuje i njeguje tradicionalne vrijednosti i upravo su takva programska načela zaslužna za povijesnu

Branislav Šutić
Branislav Šutić

opstojnost hrvatskog naroda. Iznimno je važno da svi članovi HDZ-a, svi naši istomišljenici u nedjelju na birališta dovedu svoje prijatelje, poznanike, sve ljude koji su svojim opredjeljenjem za brak muškarca i žene i da se pridruže volji većine građana RH. HDZ poziva i sve članove ostalih političkih stranaka i građana i građanki grada Otočca da svojim ZA daju važan doprinos temeljnim institucijama našeg društva kao što su brak i obitelj. Ovo je prvi referendum u RH koji su inicirali sami građani što je još jedan dokaz sazrijevanja demokratskih procesa u našem društvu. Referendum za brak ne ugrožava i ne umanjuje postojeća prava manjinskih skupina, kazao je predsjednik GO HDZ-a Otočca Branislav Šutić.

 

 

Dražen Prša