HDZ-ovi izbori – festival za jednoga pjevača

U nastavku prenosimo tekst objavljen na portalu Gacka 053 o festivalu demokracije u HDZ-u.

Unutarstranački izbori za predsjednika županijskog odbora HDZ-a koji se sutra održavaju diljem lijepe naše županije najavljeni su kao festival demokracije. Često sam kao dijete, pošto su na početku 70-ih i nešto kasnije bila samo dva TV programa, gledao razne festivale. Bili su tu Zagrebački festival, Opatijski, Splitski, Festival kajkavske popevke, poznati Festival talijanske kancone u San Remu i nama možda najpoznatiji Eurosong. Ono što mi je ostalo u sjećanju je to da su na tim festivalima nastupali mnogi pjevači a ne samo jedan jer to onda ne bi bio festival.

Nastavak ispod oglasa

Sutrašnji izbori sve su samo ne festival demokracije upravo zbog činjenice da je jedini kandidat Marijan Kustić. Tako je bilo i 2013. godine kada je Šutić izabran za predsjednika GO HDZ-a Otočca jer je bio jedini kandidat.

Ne bi bilo od mene pošteno da sada hvalim Darka Milinovića, ali je više nego očito da je iz HDZ-a izbačen isključivo zato jer bi on na tim izborima pobijedio. To je učinjeno na jedan nedemokratski i autokratski način bez obzira kome se Milinović sviđa ili ne.

Na tom sutrašnjem festivalu najveći problem imat će žiri koji će morati izabrati pobjednika između Marijana Kustića i Marijana Kustića iako po nekim anketama blagu prednost ima Marijan Kustić.

Izvor: Portal Gacka 053