Ministri Butković i Cappelli danas stižu u Ličko-senjsku županiju. Butković će posjetiti grad Otočac, gdje će sa vodstvom HDZ-a održati radni sastanak. Nakon toga, ministar će posjetiti OPG Draženović u Kuterevu i utočište za medvjede.

Ministar Gari Cappelli boravit će u Otočcu i Lovincu gdje će obići nekoliko turističkih sadržaja. Kako doznajemo Cappelli će u Lovincu posjetiti T-NEST, inovativni luksuzni resort.

Iako je Liku u proteklih nekoliko dana posjetilo više ministara nego u zadnjih 20 godina, premijer Plenković tvrdi kako to nema veze s nadolazećim izborima.

N1 televizija problematizirala je pitanje tko HDZ-ovim ministrima plaća putovanja na skupove po Lici.

I danas i sutra i preksutra, no pitanje je na čiji račun. Primjerice – tko plaća putovanja? Tijekom izborne kampanje na račun poreznih obveznika mogu se voziti samo štićene osobe.

No nisu i svi ministri štićene osobe. U DIP-u napominju da se sredstva državnog i lokalnog proračuna ne smiju koristiti tijekom izborne kampanje.

Ova tanka linija se teško utvrđuje, a još teže sankcionira. Ako se ministar prije stranačkog pojavi na nekom službenom događaju – tada ne krši zakon.

Središnjica HDZ-a već je nekoliko puta spasila lokalni HDZ od blamiranja, primjerice kada su u Gospić na panel mladeži poslali mlade iz cijele RH. Čini se da vodstvo stranke u Zagrebu ne vjeruje da su ljudi na terenu u stanju odraditi izbore, pa je za očekivati da će Liku ovih dana posjetiti još nekoliko ministara.

L.O.