Hrvatska demokratska zajednica večeras je u Karlobagu održala završni skup za lokalne izbore koji se održavaju u nedjelju. Pred nekoliko stotina mještana ove općine aktualni načelnik Ivan Tomljenović Mima je predstavio smjernice budućeg rada.

-Nisam se umorio od borbe sa privatnim interesom koji je prije mene stolovao zgradi Općine. Znate i sami da od nove godine gotovo nema epiteta kojim nisam počašćen ja ili moji suradnici. Sve pod maskom izmišljene strahovlade, visoke obrazovanosti i takozvane neopterećenosti sa pogledom u budućnost.  Ja u takvu budućnost ne želim ići. To nije budućnost ovog mjesta, to nije naš put. Svjedoci ste da u ovoj kratkoj kampanji ničim nismo blatili našu oporbu. Nije potrebno, jer imamo jasno zacrtan cilj, znamo što želimo i siguran sam da ćemo svi skupa taj cilj i ostvariti. Siguran sam da ono što navodimo u našem programu možemo i ostvariti. Sa nekim od točaka smo već krenuli, a neke točke koje nismo ni navodili ostvaruju se. Našem budućem županu Darku Milinoviću ispred svih vas želim jasno napomenuti da mu neće biti lako s nama. Imamo puno projekata za budući mandat. Od njega tražim punu pomoć u njihovom ostvarenju. Za karlobag tražim prvo mjesto na njegovoj ljestvici prioriteta. Ne želimo da nam županiju vodi g. Ante Dabo koji Karlobag gleda kao neko selo, ali želimo da se županija aktivno uključi u razvoj ove općine. Nismo sebični, redovito vam dajemo najbolje rezultate i želimo nagradu za to, kazao je Tomljenović pozvavši sve da se odazovu na izbore u nedjelju.

Kandidat za župana ličko-senjskog, dr. Darko Milinović u svome je govoru pohvalio načelnika Tomljenovića. Pozvao je sve da mu daju svoj glas, jer je za općinu Karlobag napravio ono što je malo načelnika u državi napravilo.

-Posvuda vidim mnoštvo ljudi, vidim optimizam i povjerenje koje će se iskazati na ovim izborima 21. svibnja. Ovdje također vidim mnoštvo mladih ljudi, jamstvo da naša županija ima dobru budućnost. Oni su naš hrvatski ponos, upravo kao i naši branitelji koji su stvorili temelj moderne Hrvatske. Pozivam vas da nam date svoje srce, svoj glas. Neću vas iznevjeriti. Biti ću najbolji župan u Hrvatskoj, kazao je dr. Milinović.

Na skupu u Karlobagu su predstavljeni i mladi sa liste za Županijsku skupštinu i kandidati za Općinsko vijeće. Skupu je između ostalih nazočio i počasni mještanin ove općine i ugledni doktor Matan Majerović, državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva Katica Prpić, gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić i mnogi drugi.

L.O.