Ne stišavaju se polemike vezane uz rezultate zadnjih izbora za članove Vijeća Mjesnih odbora na području grada Senja. Da podsjetimo: od ukupno 11 izbornih mjesta premoćnu pobjedu u 10 Mjesnih odbora odnio je HDZ-e. Izgubio je jedino u Jablancu. Što kazuju statistike ili bolje reći usporedba s istovjetnim izborima održanim unatrag četiri godine?
Iako se ličko-senjska (a poglavito senjska) oporbena politička monumenta brine oko ovih podataka valja istaknuti da je na istovjetnim izborima 2012. godine rezultat za HDZ bio lošiji jer su prednost imali u 9 od 11 Mjesnih odbora, dakle ove godine jedan Mjesni odbor više i to onaj u Krivom Putu.
Za komentar smo zamolili predsjednika GO HDZ-a grada Senja Sanjina Rukavinu.
-Zahvaljujem se svim biračima koji su nam ukazali povjerenje. Vijeća Mjesnih odbora su ključna za razvoj lokalne samouprave, ona su demokratsko bilo svake sredine. HDZ je jedini imao kandidate na svih 11 Mjesnih odbora i iskreno mi je žao što i druge stranke nisu istaknule svoje predstavnike, kratko je istaknuo Sanjin Rukavina.

Svakako nije nebitno istaknuti kako se od prvih dana svibnja 2016. godine, od kada je Sanjin Rukavina preuzeo dužnost prvog čovjeka senjskog HDZ-a, u tu stranku učlanilo točno 135 članova, mahom mlađih ljudi. Dokaz svemu navedenom su i parlamentarni izbori održani u rujnu 2016. kada je HDZ bez koalicije osvojio 1889 glasova.

L. O.