Ovih smo dana dobili odgovor na pitanje što povezuje Hrvatsku gorsku službu spašavanja Stanicu Gospić i Rotary club Zagreb? Humanitarno djelovanje, i jednima i drugima cilj je isti, posvećenost humanim ciljevima. Prepoznali su to članovi Rotary cluba Zagreb koji su već 9 godina donatori HGSS Stanici Gospić, jer sa svojim donacijama u vidu opreme zajedno sa dobrovoljcima spašavateljima dijele viziju boljeg svijeta i na taj način sudjeluju u spašavanju ljudskih života. Voditelj HGSS-a stanice Gospić Josip Brozičević nema dovoljno riječi hvale za geste „rotarijanaca“.

-U ovo  blagdansko vrijeme  naši prijatelji iz Rotary cluba Zagreb ponovno su nas ugostili na božićnom domjenku u hotelu „Esplande“ u Zagrebu, gdje smo bili jedini gosti, ne članovi Rotary cluba. I ovom prilikom pokazali su svoje veliko srce, te su nam donirali financijska sredstva za kupnju saonica za zimsko spašavanje. Ovo je prigoda da im se na tome još jednom  zahvalimo, ističe Josip Brozičević.

Članovi gospićkog GSS-a posebno  se raduju zbog sljedećeg susreta u Lici, sada već tradicionalnog, kada će s velikim zadovoljstvom svojim prijateljima iz stručnog i poslovnog života Republike Hrvatske prezentirati svoj rad, kao i prirodne ljepote Velebita i Like, kojih je na sreću toliko da ih u proteklih 9 godina nisu uspjeli obići, niti sagledati.

J.B./L.O.