Predsjedništvo HNS-a raspustilo je podružnicu HNS-a Otočac i imenovalo povjerenika Milana Kolaka iz Perušića. On će imati zadaću organizirati i provesti unutarstranačke izbore u toj HNS-ovoj podružnici.

– HNS je stupio u koaliciju sa HDZ-om,HSLS-om i HSP-om u Otočcu sa najboljim namjerama,te zbog toga trpio udarce sa lijeve i desne strane.

– Međutim, ništa od dogovorenog u Otočcu se nije izvršavalo, izuzev što je poštivan dogovor oko imenovanja na funkciju savjetnika gradonačelnika i potpredsjednika Gradskog vijeća Otočac, rekao nam je u izjavi Milan Kolak.

Kolak ističe kako je Grad Otočac doveden pred financijski bankrot, pa neki proračunski korisnici do današnjeg dana nisu primili niti lipe unatoč preciznim proračunskim stavkama.

– HNS kao sudionik koalicijskog sporazuma u Otočcu nije doveden u situaciju upravljanja nekom od djelatnosti, a niti je bio uvažavan kao partner, pa je ovakva odluka bila neminovna i očekivana. HNS će se zahvaliti na dosadašnjem doprinosu onim članovima HNS-a u  Otočcu koji više ne žele biti članovi HNS-a, a pozivamo naše članove koji su ovu političku stranku ušli sa iskrenim namjerama da se aktivnije nego ikad uključe u realizaciju programa HNS-a, kazao je Kolak.

U roku od 90 dana podružnica HNS-a Otočac provesti će unutarstranačke izbore te odlučiti o novom vodstvu.

hj/Lo