Neumorna družina iz Pećinskog parka „Grabovača“ Perušić koristi svaki trenutak za nastavak brojnih započetih projekata  i poslova. Meteorološki varljiva jesen ipak im daje prostora da bi se radilo i na otvorenome. Ravnateljica PP „Grabovača“ Jelena Milković definirala nam je  neke projekte koji su u završnim etapama realizacije.

-Na samom ulazu u PP „Grabovača“ završavamo radove na uređenju Malog vrta sa ljekovitim i jestivim biljem. Bit će to, prije svega, mjesto i način edukacije naših posjetitelja, prvenstveno mlađeg uzrasta. Upravo za mlađe gradimo i hobitsku kuću, u formi poput filmske verzije pa smo uvjereni da će to postati omiljeno mjesto za igru djece. Ne  želimo nikoga izdvajati pa su u tijeku i radovi za budući Senzorički park namijenjen djeci s posebnim potrebama. Sve ove radove i nove sadržaje realiziramo zahvaljujući projektima zaštite prirode Europske unije, agencije za mobilnost, ističe Jelena Milković.

Ono što zasebno valja istaknuti jest činjenica što dobar dio ovih projekata od ideje do realizacije provode zaposlenici ove ustanove.

M.S.