Ekipe JVP Gospić danonoćno se bore s požarima kojih je iz dana u dan sve više. Sinoć iza 19 sati planuo je novi požar od smjera auto-ceste prema smetlištu Rakitovac.

Iz JVP Gospić doznajemo da su na terenu bila sva raspoloživa vozila i ljudi. Požar je došao do naplatnih kućica na autocesti A1 koja je kako smo već izvještavali nekoliko sati bila zatvorena za sav promet od Gospića do Svetog Roka.

Kada su vatrogasci ugasili požar, pojavio se prioman koji je ponovno potpalio travu i nisku borovu šumu. Vatrogasci nisu uspjeli vidjeti registracijske oznake automobila, a sve informacije s terena dojavili su policiji.

Hoće li ove informacije biti dovoljne da policija uhiti gospićkog piromana saznati ćemo u toku današnjeg dana.

Iz policije apleiraju na građane da posebnu pozornost obrate na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini te na osobe koje bi se s tim mogle dovesti u vezu, kao i da saznanja o tome odmah dojave policiji na broj 192 ili Službi za hitne slučajeve na broj 112.

Za one koji nepromišljenim radnjama počine kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, za koje se može izreći kazna zatvora do tri godine ako je djelo počinjeno iz nehaja, a ako je počinjeno s namjerom propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, ovisno o posljedicama.

L.O.