Hoće li nam ilegalni rad nekih kafića „pomoći“ u širenju koronavirusa? 

Zabrana rada svih ugostiteljskih objekata u vrijeme korona-epidemije i dalje je na snazi. Okupljanja i druženja po kafićima stara su navika koja će nam ovoga Uskrsa izostati. Za manje prekršaje ugostitelji plaćaju kazne od 5 000 do 35 000 kuna, a prema odredbama Stožera civilne zaštite te se kazne zbog mogućnosti širenja epidemije sada penju i do 100 tisuća kuna!

Od kada je na snazi zabrana rada kafića i restorana neki vlasnici nisu mogli odoljeti i radili su, svjesno kršeći zadane odredbe. Pri tome su još i dodatno zarađivali: nisu mogli izdavati račune, pa je naplaćeni PDV išao u njihov džep! Iako su neki „lumeni“ svoje kafiće otvarali u jutarnjim satima, većina njih radili su noću, uvijek s istim izlizanim izgovorom:“Ne bi’ ja radio, ali gosti navalili pa eto…“

Nastavak ispod oglasa

U prekršajima su unatrag desetak dana zatečeni vlasnici kafića u svim gradovima Ličko-senjske županija, a na tu listu bi se uskoro mogli upisati i neki restorani. Od kuda nam ova informacija? Kada ugostitelj u trgovini ovih dana kupuje poveću količinu mesa, kobasica i „brdo“ ostalih prehrambenih namirnica, zatim sanduke piva, vina i sokova, teško je vjerovati da mu sve ovo treba za obiteljski ručak na Uskrs!

L.O.