Za  mjesto predsjednika SDP-a prijavilo se  9 kandidata. Našlo se tu okorjelih stranačkih ljudi, mladih snaga i žena. Među tvrdokornije svakako se ubraja  Ranko Ostojić (alias Ostoja Ranković). Ostali bi trebali donijeti toliko željnu svježinu u tu stranku. Nadajmo se da će sasvim nestati retorike „drugova i drugarica, partizana i  ustaša, nas i  njih“ Bila su to  pomagala  za kojom bi se posezalo kada bi nestajalo argumenata i svježih ideja. Taj se mentalni sklop najbolje očitovao kada je odlučeno da se ex-predsjednik Stipe Mesić (HNS) iseli iz prostorija  i ostane bez skupih beneficija koje smo svi mi plaćali. Tada je pobjedonosno uzviknuo „ne volite me jer sam ja antifašista“! To onda znači da su svi koji su bili za tu odluku-fašisti?!? Slično smo imali i na jednom skupu kada se jedan mudri gospićki SDP-ovac zapitao gdje su bili „oni drugi“ kada se obilježavao Dan antifašističke borbe? To mu ga opet dođe kao da  on ima monopol za  antifašizam, uz silogizam koji ne ostavlja mjesta sumnji što su to oni drugi.

Nadajmo se da su takvi lumeni prošlost. Ipak, pobijedi li tvrda struja SDP-a vjerojatno ćemo i dalje biti žrtve tirada ljubitelja lika i djela J. B. Tita, facebook gluposti koje netko piše u pripitom stanju. Ne znam bili kazala u drugačijem jer normalan čovjek ne može u toliko bolesnoj mjeri glorificirati vinovnika crvenog, boljševičkog fašizma koji je u bivšoj državi odnio Bog te pitaj koliko nedužnih žrtava.

Sve su glasnija govorkanja da će novi predsjednik ili predsjednica SDP-a odmah ukinuti katastrofalno neučinkovite partijske ćelije, pri čemu je GO SDP-a u Gospiću apsolutni šampion. Glorificirati svoje neuspjehe spada u sektor političkog folklora nepoznatog zdravom razboru. Ili su svi drugi krivi, ali sam samo ja ona prava? Gradskih lumena u SDP-u ovih se dana odrekao i jedan tzv. medij koji ih je godinama uzdizao u nebesa upravo kada su bili najgori. A stalno su najgori. Sada kada ih se odrekao pitamo se što dalje? ‘Ko će sada prešutno prelaziti preko svih izrečenih gluposti, ingenioznih pressica i  načinjenih promašaja. Po uzoru na velikog i nikada prežaljenog vođu („Plakat ćete vi za Milanovićem“), rekordera po izrečenim gluposti na državnoj političkoj sceni. Srećom, uvijek ima stručnjaka za političko novinarstvo, blogera čiju pamet još nismo prepoznali. Sram nas bilo!!!

V.I.