Hoće li novom predsjedniku RH Lika ostati „crna rupa“?

Iza nas su predsjednički izbori. Dok se neki lokalni političari još uvijek hvale izvrsnim rezultatima za bivšu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, utoliko nitko ne spominje rekordni broj nevažećih listića u Ličko-senjskoj županiji, točnije njih 765, o čemu izvještava DIP. Imamo još jedan neslavan rekord, a to je vrlo slaba izlaznost birača na izbore u iznosu od svega 54,37 posto.

Ovdje je nadmoćno pobjedila Kolinda Grabar Kitarović, uglavnom zbog još uvijek popularnog HDZ-a, ali i desne i još desnije opcije koja joj je  dala povjerenje u II. krugu izbora. Poput birača Miroslava Škore, kao i brojnog glasačkog tijela nezavisne liste dr. Darka Milinovića. Dok se neki iz lokalnog HDZ-a i sada „busaju u prsa junačka“ i nameću nam spiku po kojoj su upravo oni (i samo oni) zaslužni za rekordan postotak u korist KGK na ovim izborima, utoliko zaboravljaju da Lika „ne puši“ komunizam u bilo kojoj opciji, pa tako niti onaj reformirani. Osim toga Kolinda Grabar Kitarović je u svojem ukupnom političkom angažmanu u Lici boravila 6-7 puta, dok nas Milanović  za vrijeme svojega premijerskog mandata nije posjetio niti jednom. Što je zaista ružan i neslavan rekord. Vidjelo se to i po odnosu prema ovoj regiji cijele tadašnje Vlade RH kada smo bukvalno bili „zavoravljeni i od Boga i od Bogova“. U svojoj zadnjoj kampanji Milanović je posjetio Liku jednom i tada je obišao samo Donji Lapac.

Nastavak ispod oglasa

Ostaje pitanje hoće li Lika u mandatu novog predsjednika RH Zorana Milanovića opet ostati „crna rupa“? Za ovakav loš politički rejting u Lici kriv je najviše on sam, kao i vrhuška SDP-a na nacionalnoj razini.

L.O./H. V.