Iza nas su predsjednički izbori. Dok se neki lokalni političari još uvijek hvale izvrsnim rezultatima za bivšu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, utoliko nitko ne spominje rekordni broj nevažećih listića u Ličko-senjskoj županiji, točnije njih 765, o čemu izvještava DIP. Imamo još jedan neslavan rekord, a to je vrlo slaba izlaznost birača na izbore u iznosu od svega 54,37 posto.

Ovdje je nadmoćno pobjedila Kolinda Grabar Kitarović, uglavnom zbog još uvijek popularnog HDZ-a, ali i desne i još desnije opcije koja joj je  dala povjerenje u II. krugu izbora. Poput birača Miroslava Škore, kao i brojnog glasačkog tijela nezavisne liste dr. Darka Milinovića. Dok se neki iz lokalnog HDZ-a i sada „busaju u prsa junačka“ i nameću nam spiku po kojoj su upravo oni (i samo oni) zaslužni za rekordan postotak u korist KGK na ovim izborima, utoliko zaboravljaju da Lika „ne puši“ komunizam u bilo kojoj opciji, pa tako niti onaj reformirani. Osim toga Kolinda Grabar Kitarović je u svojem ukupnom političkom angažmanu u Lici boravila 6-7 puta, dok nas Milanović  za vrijeme svojega premijerskog mandata nije posjetio niti jednom. Što je zaista ružan i neslavan rekord. Vidjelo se to i po odnosu prema ovoj regiji cijele tadašnje Vlade RH kada smo bukvalno bili „zavoravljeni i od Boga i od Bogova“. U svojoj zadnjoj kampanji Milanović je posjetio Liku jednom i tada je obišao samo Donji Lapac.

Ostaje pitanje hoće li Lika u mandatu novog predsjednika RH Zorana Milanovića opet ostati „crna rupa“? Za ovakav loš politički rejting u Lici kriv je najviše on sam, kao i vrhuška SDP-a na nacionalnoj razini.

L.O./H. V.