Skandal koji je danas potresao Gospić zainteresirao je i nacionalne medije. O ovome događaju piše i portal direktno.hr. Ono što je zanimljivo u izjavi koju je Ante Podnar dao za direktno.hr, a to je da niti jednom riječju nije demantirao da je parkirao na mjestu na kojem se naplaćuje parking. A istina je da nije platio parking i da njegovo vozilo nije bilo uvedeno u popis vozila koja imaju besplatan parking u poduzeću Komunalac d.o.o. Što se tiče prijetnje tužbom prema našem mediju, jedva čekamo da se to dogodi. U tom slučaju ćemo predložiti svjedoke koji će raskrinkati Antu Podnara. Za kraj ostaje vrlo upitno je li danas policija poštovala Zakon o policiji kada je na razogovor u Gospiću pozvan redar Ivan Nikšić. Prema Zakonu o policiji takvo bi ispitivanje trebali provoditi službenici druge policijske uprave, a ne oni kojima je direktno nadređen Ante Podnar. Redar Ivan Nikšić spreman je za detektor laži. Je li na to spreman i Ante Podnar? U nastavku teksta u cijelosti prenosimo članak portala direktno.hr

Na pomolu je skandal u Gospiću. Načelnik PU ličko-senjske Ante Podnar navodno je prijetio komunalnom redaru u tome gradu, a zato što mu je ovaj stavio kaznu na službeno vozilo. Načelnik Ante Podnar sve demantira te najavljuje tužbe protiv redara te portala koji su jednostrano izvijestili o ovom slučaju. Djelatnik Komunalca d.o.o., 22-godišnji Ivan Nikšić, tvrdi u razgovoru za Direktno.hr da je bio verbalno napadnut od strane načelnika PU Ličko-senjske Ante Podnara. Naime, zatekao je njegovo vozilo bez plaćene parkirne karte te stavio kaznu.

No, potom ga je, kako tvrdi, verbalno napao Podnar, koji je upravljao tim vozilom. Psovao ga je, tvrdi Nikšić, prijetio mu da će mu smjestiti otkaz, koristeći šerifovske izjave “znaš li ti tko sam ja”.

“Balavac nepismeni, znaš li ti ‘ko sam ja? Pa valjda bi trebao poznavati moj službeni auto, a ne da mi tu pišeš kazne. Gubi mi se s očiju. Jeba te onaj koji te zaposlio. Ja mogu srediti  sa tvojim šefovima da odma’ dobiješ otkaz”. To mi je rekao Podnar”, navodi Nikšić u razgovoru za direktno.hr.

Potom dodaje.

“Verbalno me napao jer sam stavio parkirnu kartu na automobil koji nije imao službene policijske oznake niti je meni u službenom mobitelu bio prikazan da se radi o policijskom autombilu. Tamo je više automobila stajalo i ja sam mu dao 15 minuta fore, a kada sam se vratio auto jei dalje tamo stajao i ja sam mu stavio parkirnu kartu. Imam plaću od koje živim, radi se o 2.500 kuna. Dugo sam bio nezaposlen i meni je to super plaća. Svjesno i odgovorno obavljam svoj posao i nikome ne popuštam”, navodi Nikšić u razgovoru za Direktno.hr.

Nikšić je potom, kako tvrdi, završio i na obavijesnom razgovoru kako bi pojasnio što se događalo.

“Od 10.15 ujutro do 13 sati sam bio na ispitivanju u policijskoj postaji. Kako je izašla vijest na jednom portalu, doveli su me na ispitivanje. Iskren sam i nemam što lagati, rekao sam im istinu što je i kako bilo. Čini mi se da su me htjeli navesti da ja kažem nešto što su htjeli čuti, ali ja sam ponavljao samo istinu. Ostao sam pri onome što sam prvotno rekao o verbalnom napadu gospodina Podnara”, dodaje Nikšić.

Tvrdi i da mu je, nakon događaja 22. veljače, prijetio i Podnarov sin.

“Izašao sam u kafić, a njegov sin me napao ‘da zašto sam stavio kaznu njegovom ocu. Znam li ja tko je on?’ Znam ja tko je on, ali on je meni isti kao i svi drugi. Da mi je najbliži rođak stavit ću kaznu ako parking nije plaćen”, kaže Nikšić dodajući da je spreman ići i na detektor laži.

Razgovarali smo i s Antom Podnarom, načelnikom PU ličko-senjske. On sve demantira.

“Sve što je rekao gospodin Nikšić dolazi od poslodavaca iz tog komunalnog poduzeća koje je pod gradom Gospićom. Sve je izmislio, osim da je u mojem prisustvu bio rukovoditelj koji je vidio da ja njega nisam napao. Postoji pravilnik, odnosno gradska odluka o parkiranju, a u čijoj smo izradi i ja sudjelovao. Pazite apsurda!  Kako on nije znao da je to službeno vozilo, kada cijeli grad zna koje je vozilo – vozilo načelnika PU Ličko-senjske, a ta su vozila izuzeta od plaćanja! Vozilo je stajalo tamo deset minuta. Imate desetak priča koje se pojavljuju, a koje govore kakti nešto ne štima u PU Ličko-senjskoj. To je sve po meni političko motivirano. Ja sam apolitična osoba i ne želim imati s političarima osim kada se radi o profesionalnim kontaktima i sastancima. Očito je da nekome smetam te da nekome smeta moja profesionalnost i stručnost. Došao sam na to mjesto na temelju natječaja bez ikakve podrške. Očito netko želi imati utjecaje na procese u policiji. Sada samo čekam da netko izmisli da udišem dušik, a ne kisik”, govori nam u dahu Ante Podnar.

Zanimljiva stvar u cijeloj priči je da se sukobljeni Nikšić i Podnar, sudeći prema izjavi načelnika PU ličko-senjske, poznaju.

“On je dobar s mojim sinom, dolazio je kod mene. Pio Cedevitu kod mene, to voli piti, onako malo gušću. Bio je sasvim normalan dečko, ja ne znam što se s njim dogodilo. ali očito da je odrađivao za ljude iznad sebe. I zanimljivo je da je izašao s tim u medije praktično deset dana nakon našeg susreta u gradu. Kako je zapravo moguće da bi mu ja rekao nešto loše? Ljudi su konsternirani”, dodaje Podnar.

Potom najavljuje i pravnu akciju protiv komunalnog redara Nikšića i portala.

“Dižem tužbu protiv gospodina Nikšića i onih portala koji su jednostrano izvijestili o ovom događaju. Zatražio sam da se sve ispita. Nikad se nisam potukao niti ništa loše rekao bilo kome, jednostavno nisam takav čovjek. Imam 27 godina staža u policiji, bio sam i u ratu i neću dopustiti da se nabacuje s mojim imenom”, zaključuje u razgovoru za Direktno.hr načelnik PU ličko-senjske Ante Podnar.

U ovom slučaju možda postoji i potencijalni sukob interesa s obzirom na to da su, prema našim saznanjima, policajci kojima je on nadređen ispitivali komunalnog redara. Prema Zakonu o policiji, takvo bi ispitivanje trebali provoditi službenici druge policijske uprave.

Direktno.hr