Već smo javljali o krizi rada Gradskog vijeća grada Senja uzrokovanoj odgodom dviju već najavljenih sjednica toga tijela, što je bez pojašnjenja učinio predsjednik Gradskog vijeća Berislav Gržanić (HSP ili MOST-a ??? ). Nezadovoljni njegovim stavovima i postupcima iskazanim tijekom zadnje predizborne kampanje, njegovi dojučerašnji  koalicijski partneri iz HDZ-a odlučili su  zatražiti njegov opoziv. Iako je Gržanić u dva navrata zakazao održavanje sjednica GV Senj, oba puta ih je bez pojašnjenja otkazivao. Zacijelo stoga što je jedina točka Dnevnoga reda bila njegova smjena, kao i smjena njegova zamjenika Franje Milinovića iz redova HSU-a, a danas navodno nezavisnog.

Nezadovoljni takvim lakonskim odnosom prema radu Gradskog vijeća, ali i prema građanima, devetero članova vijeća  iz redova HDZ-a  zatražili su od gradonačelnika Darka Nekića da on sazove narednu sjednicu Gradskog vijeća. Naime pred vijećnicima je puno posla zbog nekoliko projekata životno važnih za Senj i njegove žitelje, kao i aktivnosti vezane uz Proračun za narednu godinu pa ovakva pat pozicija ide u „korist štete“  ukupnoj situaciji u Senju, dok se prema riječima  nekolicine građana Gržanić počeo ponašati kao da je Gradsko vijeće njegova privatna tvrtka. Gradonačelnik Nekić je sjednicu zakazao za danas od 17 sati.

Berislav Gržanić   se početkom studenog obratio Ministarstvu uprave RH tražeći pojašnjenja vezana uz svoju smjenu i općenito rad Gradskog vijeća. Iz nekoliko stranica odgovora  resornog Ministarstva svakako je najvažniji navod u kojem stoji kako „održavanje sjednice Gradskog vijeća u skladu sa zakonskim odredbama ne može ovisiti o volji jedne osobe“. U ovom odgovoru sažeto je većinsko načelo funkcioniranja predstavničkih tijela određeno  Ustavom i Zakonom. Ono što se već neko vrijeme govori u gradu pod Nehajem jest kako Gržanić ne haje puno za potrebe Grada i njegovih građana, nego je ovim postupcima svoje privatne i stranačke interese stavio ispred interesa grada Senja  i građana koji su za njega glasovali.

L.O.