Zadnja sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića potvrdila je sve ono o čemu smo pisali prije nekoliko mjeseci. Iz polugodišnjeg financijskog izvještaja jasno je vidljivo da je Karlo Starčević uporno lagao o dugu Grada Gospića. Starčević je nakon preuzimanja vlasti gotovo svakodnevno javnost zabavljao sa novim milijunima kuna duga. Papiri su potvrdili da je stvarni dug Grada Gospića nakon promjene vlasti je oko 6 milijuna kuna. U cijeloj priči je pozitivno to da taj dug nije i veći s obzirom da je SDP-ova vlast izmjenama Zakona o regionalnom razvoju gradu uzela 45 milijuna kuna od poreza na dohodak.

U burnoj raspravi bivši gradonačelnik Krmpotić je oštro napao Starčevića da ne izmišlja cifre iz glave nego da počne čitati proračun. Stvarnost je drugačija, naglasio je Krmpotić te istaknuo podatak kako je Grad je u posljednje 3 godine izgubio gotovo 50 milijuna kuna izmjenama zakona.

Uz sve navedeno bitni su i prihodi, zato je nužno da se gradonačelnik pokrene i počne obilaziti resorna ministarstva i nositi projekte za realizaciju ili će se nakraju sve svesti na pljuvanje po premijeru Plenkoviću.

Na kraju se postavlja pitanje hoće li se gradonačelnik Starčević ispričati javnosti?

L.O.