Hoće li Udbina uskoro „uvoziti“ radnike?

Načelnik Udbine Josip Seuček

Josip Seuček, mag. ing. techn. ling. (30) iz Udbine  novo je ime na političkom nebu Ličko-senjske županije. Pobjedom u prvom izbornom krugu postao je najmlađi aktualni načelnik jedne  općine na ovim prostorima. Područje Općine Udbina je po mnogo čemu karakteristično. Sa trenutnih cca. 1800 žitelja ovaj kraj se nastoji (i uspijeva) vinuti u više gospodarske sfere. Razloga i uvjeta za to ima nekoliko. Načelnik Seuček se pri tome doima kao nepopravljivi optimista.

-Budućnost ovoga kraja vidim u stočarstvu, ratarstvu i drvnoj industriji. U firmi u kojoj sam do sada radio, „Cedar“ d.o.o., trenutno rade 63 zaposlenika, a imam informaciju da će se u narednih 6 mjeseci zaposliti još 10-15 ljudi. Važan subjekt pri zapošljavanju su „Hrvatske šume“, poduzeće „Duhanka“ i još nekoliko farmi. Tu je i Energana. Možemo govoriti i o pet većih farmi, svaka sa po 5-6 zaposlenih.

Nastavak ispod oglasa

-Budućnost Poduzetničke zone u Podudbini?

-Već imamo dva  nova  Ugovora na tom području. Ovdje ću istaknuti farmu „Angus“ koja će u Poduzetničkoj zoni pokrenuti ugostiteljsku djelatnost. Također planira otvoriti uslužne djelatnosti servisa traktora i ostale poljoprivredne mehanizacije. Drugi Ugovor smo potpisali s g. Sašom Šimunovićem, mladićem od 27 godina koji na tome području namjerava graditi silos za sušenje žitarica. Oba spomenuta gospodarska subjekta već godina uspješno egzistiraju na ovim prostorima. To su prije svega ozbiljni gospodarstvenici. Moram ovdje spomenuti našu idustrijsku zonu koja je godinama nastojala izboriti svoje mjesto, pokrenuti proizvodnju. Ta se upornost isplatila, ističe načelnik Općine Udbina Seuček.

Ukoliko pogledate popis poslovnih subjekata koji trenutmno  djeluju na području općine Udbine za oko će vam zapeti njihovo mnoštvo i raznolikost. Plodno i široko Krbavsko polje ima sve manje neobrađenih i neiskorištenih parcela. Uzimajući u obzir samo neke detalje koje nam je spomenuo načelnik Seuček čini se da bi Udbina vrlo skoro mogla opet „uvoziti“ radnike!

Razgovarao M. Smolčić