Kako smo već javljali Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije za sutra, 7. listopada planira održavanje javnozdravstvene manifestacije koja će se održati  u vremenu od 10 do  12 sati u park šumi Jasikovac. Provest će akcije „Hodanjem do zdravlja” i “Volonteri u parku“, kao dvije komponente predstavljanja Nacionalnog programa “Živjeti zdravo“ u Ličko-senjskoj županiji.

Okupljanje sudionika najavljeno je za 10 sati sati na  gradskom Trgu Stjepana Radića, odakle će se organizirano krenuti u šetnju kroz Gospić do Jasikovca. Sudionicima akcije će na dispoziciji biti  stručne osobe, kineziolozi, članovi sportskih klubova i udruga, koji će savjetovati kako pravilno hodati i vježbati prilagođeno svim dobnim skupinama.

Ovu javnozdravstvenu manifestaciju organiziraju Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije, u suradnji s Ministarstvom zdravstva Republike Hrvatske i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo uz potporu Ličko-senjske županije i Grada Gospića. Organizatori su za sudionike  osigurali dovoljno vode, a na cilju će biti organizirano i mjerenje krvnog tlaka i šećera. Iz ZZJZ Ličko-senjske županije javljaju kako se nadaju sunčanom vremenu jer bi prema meteorološkim prognozama sutra trebao biti sunčan dan, uz malo bure i pokojom  pahuljom u višim predjelima. Dakle, idealno vrijeme za boravak u prirodi!

L.O.