Krasno

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije, Veliku Gospu,  policijska kapelanija „Sv. Vid“ za PU primorsko-goransku organizirala je hodočašće u svetište Gospi od Krasna u Krasnu. Na  hodočašću je sudjelovalo 45 hodočasnika iz PU primorsko-goranske, PU istarske, udruge stradalnika i sudionika  Domovinskog rata, Odsjeka za poslove obrane Pazin, kao i članova njihovih obitelji..

Tijekom putovanja za svetište Gospi od Krasna hodočasnicima je kratko izložen smisao našeg hodočašća u Marijansko svetište Gospi od Krasna ali i smisao našeg životnog hodočašća koji je povezan s našim konačnim susretom s Onim koji nas neizmjerno voli. Hodočasnici su pozvani da pristupe i sakramentu pomirenja u svetištu kako bi se mogli istinski susreti  s Gospodinom u Euharistijskom slavlju. Također smo prikazali Gospinu krunicu za naše iskreno obraćenje, domovinu i njezine građane ali za one kojima je povjereno vođenje Hrvatske, za mir u srcima, za umiruće, za djelatnike MUP-a i  MORH-a kao i za  naše  poginule  branitelje  u Domovinskom ratu i preminule članove naših obitelji.

     Po dolasku u glavno marijansko svetište Gospićko-senjske biskupije Krasno imali smo mogućnost   pripreme  za sakrament pomirenja  i  njegovom pristupanju. Središnje misnom slavlje u 11 sati  slavio je  mjesni biskupa mons.  dr. Mile Bogović uz zajedništvo  brojnim   svećenicima  biskupije i  Riječke  nadbiskupije . Na svetoj misi sudjelovalo je veliki broj  vjernika iz Gospića, Saborskog, Otočca, Senja, Raba, Rijeke… BM