U pravoj medijskoj harangi što se ovih dana strusila na svijet kriv je korona virus. Bukvalno se u karantene po Hrvatskoj smještaju i osobe koje imaju običnu hunjavicu, ali činjenica da su nedavno boravile u kriznim žarištima dovoljni su razlozi za oprez, ali i za nepotrebnu paniku. Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije redovno uzima uzorke od pacijenata sa simptomima sličnim bolesti što jihuzrokuje corona virus. Na sreću, do sada niti jedan nalaz nije bio pozitivan.

„Vjetar u leđa“ panici oko ovoga virusa na prostoru Ličko-senjske županije dao je nedavni posjet vjernika Gospićko-senjske  biskupije Italiji. Budući se zadnjih dana sa talijanskog sjevera broj umrlih broji u stotinama, a oboljelih u tisućama slučajeva, brojne su spekulacije po kojima je netko od 130 hodočasnika povratkom doma proširio ovu zlokobnu bolest. Za izjavu smo zamolili preč. Mišela Grgurića, biskupijskog kancelara i jednog od hodočasnika koji su nedavno boravili u Rimu.

-Prošla su dva tjedna od našeg povratka, koliko traje inkubacija corona virusa. Od nas 130 nitko nije obolio. Zabilježen je tek jedan sličan slučaj kada se čovjek iz okolice Gospića sam javio u županijski Zavod za javno zdravstvo, ali je utvrđeno kako je imao običnu prehladu. Bilo je i spekulacija o tome kako je obolio jedan od šestorice vozača koji su nas vozili na to hodočašće. Navodno je riječ o vozaču iz Senja. Provjerili smo i pokazalo se kako su nas u Italiju vozila šestorica vozača iz Zagreba i okolice i svi su na sreću potpuno zdravi,  naglasio je preč. Mišel Grgurić.

L.O.