Oldtimer klub Zadar organizirao je „16 oldtimer rally Otočac“, natjecateljski oldtimer auto-rally koji se boduje za prvenstvo Hrvatskog oldtimer saveza. Skup se sastoji od tridesetak povijesnih automobila u prisustvu njihovih vlasnika, vozača, i suvozača. Riječ je o natjecateljskom rallyu koji je organizirao Oldtimer klub Zadar u suradnji sa Turističkom zajednicom i Gradom Otočcem, susret koji se boduje za prvenstvo hrvatskog oldtajmer Saveza, inače zadnji u ovoj godini, kazao je predsjednik Oldtimer kluba Zadar Aljoša Kubaska, te dodao da im je cilj popularizacija sporta među oldtimerima, stare tehnike, te istovremeno želimo našim vozačima i natjecateljima pokazati ljepote i čari Gacke doline..
Na trgu Dražena Bobinca „poredalo“ se 25 oldtajmer automobila od kojih je najstariji Jaguar SS – god. proiz. 1938 – OTK Klakson, vrlo vrijedan eksponat, vlasništvo Josipa Vuckovića iz Zagreba.
Ovo što mi radimo to je ljubav za vozila, često se tu više troši novca nego što je ekonomski isplativo, riječ je o zaljubljenicima u aute, što iziskuje puno vremena i novca. U Hrvatskom oltajmer savezu registrirano je 39 klubova, no postoje i klubovi koji nisu u Savezu. Hrvatska je postala vrlo bogata zemlja sa oldtimer voznim parkom i apsolutno se može mjeriti i u okvirima Europe, kazao je Aljoša Kubaska.
Dražen Prša