Od 24. rujna do 1. listopada grad Albufeira u Portugalu je ovogodišnji domaćin Svjetskog prvenstva u ribolovu na moru u kategoriji U-21 brodica. Na put prema ovoj ribolovnoj destinaciji početkom ovoga tjedna krenula je seniorska ekipa iz Hrvatske koju čine šest ribolovaca i trener. U pitanju su ribolovci iz Tribunja, Zadra, Kaštel Kambelovca, Rogoznice, Rijeke i Gospića. Jedini član ekipe koji nije iz priobalja je Gospićanin Milan Rukavina(20). Milan je dugogodišnji član KSRM „Bura“ sa sjedištem u Karlobagu. U Portugalu su već odrađeni treninzi, a službeno natjecanje počinje sutra, o čemu nam je Milan više rekao.

-Stožer naše reprezentacije u planu imao odraditi četiri treninga prije početka prvenstva dok se prvenstvo održava u tri lovna dana. Lovit ćemo na Atlantiku, u ribolovnim uvjetima koji u mnogo čemu sliče našem Jadranu. U Portugalu ćemo boraviti 10 dana.

Ribolovnu opremu smo već poslali ranije poštom da nas sve čeka spremno za početak treninga i natjecanja. Sa mnom su u ekipi odreda vrlo iskusni i uspješni ribolovci pa vjerujem da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu. Ipak, konkurencija će biti vrlo jaka jer se u Portugalu doista okupljaju najbolji svjetski ribolovci u sportskom ribolovu. Nadamo se dobrom plasmanu, rekao nam je Milan Rukavina.

Hrvatskoj reprezentaciji želimo svaku sreću u natjecanju. Znanjem i iskustvom su već „naoružani“!!!

L. O.