Hrvatska vojska čisti sniježne nanose na području Delnica, Saborskog, Gračaca i Lovinca

Pripadnici Hrvatske kopnene vojske Oružanih snaga RH angažirani su i danas na nekoliko lokacija u pružanju pomoći lokalnom stanovništvu u otklanjanju posljedica snježnog nevremena.

Tako je od jutarnjih sati na području Delnica u čišćenju javnih površina, prometnica, prilaza i odvoženju snijega angažirano ukupno 87 pripadnika sa sedam radna stroja i to jednom kombinirkom, tri utovarivača, dva samoistovarivača i jednom ralicom.

Nastavak ispod oglasa

Na području Saborskog u čišćenju prometnica angažirana su dva pripadnika s jednim utovarivačem, a u Gračacu na aktivnostima čišćenja prometnica i dostavljanja sijena za stoku u okolna sela angažirano je 11 pripadnika sa šest radnih strojeva i to s dvije kombinirke, tri samoistovarivača i jednim utovarivačem te jednim motornim saonicama.

Angažirani i na izviđanju alternativnih puteva

Također, pripadnici OS RH angažirani su na izviđanju alternativnih puteva kod farme Deringaj te s pet pripadnika OS RH i jednim utovarivačem i jednom kombinirkom kod Donjeg i Gornjeg Lapca. Na području Lovinca nastavlja se angažman šest pripadnika OS RH s jednim utovarivačem.

L.O./H/MORH