Hrvatski Crveni križ pokrenuo program “Čuvajmo ih”

Uz brojne i redovne Hrvatski Crveni križ pokrenuo je program „Čuvajmo ih“ kojim će za 23 tisuće starijih osoba slabijeg imovinskog stanja osigurati zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva kako bi se smanjio rizik zaraze od COVID-19. Trenutno je u tijeku podjela korisnicima starijima od 65 godina, koji su u sustavu Hrvatskog Crvenog križa.

Kako nam je rekao ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Gospić Vlado Brkljačić na području Grada Gospića živi 180 starijih osoba kojima će biti uručeno 30 maski, uz dezinfekcijska sredstva za ruke. Radi se izričito o osobama koje su socijalno ugrožene i korisnici su programa Hrvatskog crvenog križa, te koji većinom žive sami i nisu u financijskoj mogućnosti da si osiguraju ono što će im biti uručeno.

Nastavak ispod oglasa

-Situacija u kojoj živimo teško pada svima, a posebno našim starijim sugrađanima. Naši bake i djedovi nerijetko razgovore završavaju pozdravom „čuvaj se“, a sada je na nama red da im kao društvo pružimo podršku i sačuvamo ih, koliko je to moguće, te im pošaljemo poruku kako su važni članovi naše zajednice koji obiluju mudrošću i životnim iskustvom od kojeg možemo učiti, ističu iz Hrvatskog Crvenog križa.

L.O.