Nacionalni park Plitvička jezera za početak listopada pripremio je zanimljivu akciju koja se održava u sklopu Hrvatskog tjedna.
Posebnom cijenom ulaznice u nacionalni park i posebnom cijenom menija za ručak u restoranima želimo potaknuti obiteljske individualne goste da u tjednu od 04.-12. listopada 2014.g. dođu na izlet na Plitvička jezera po znatno povoljnijim uvjetima i uživaju u ljepoti prirode najvećeg i najstarijeg nacionalnog parka u Republici Hrvatskoj. Svaka obitelj moći će kupiti ulaznicu po posebnoj cijeni od 25,00 kn po osobi (odrasli i djeca starija od 7 godina). Cijena ulaznice, ovisno o odabranom programu razgleda i vremenskim uvjetima u parku, uključuje i vožnju panoramskim vlakom i elektro brodom na jezeru Kozjak te osiguranje posjetitelja. Djeca starosti do 7 godina imaju gratis ulaznicu u nacionalni park, kaže glasnogovornik NP Ognjen Borčić.
Dodao je da za potpuni doživljaj tijekom Obiteljskog tjedna, restorani Poljana i Borje te restorani hotela Grabovac i kampa Korana pripremili su posebnu ponudu menija po jedinstvenoj cijeni od 40,00 kn po osobi. Restoran Poljana nalazi se u centralnoj zoni nacionalnog parka i pogodan je za ručak za vrijeme boravka u samom parku. Restoran Borje nalazi se na južnom prilazu nacionalnom parku, cca 15 km od njegovog južnog ulaza, u pravcu jadranske obale. Restoran kampa Korana i restoran hotela Grabovac nalaze se na sjevernom prilazu nacionalnom parku, cca 10 km od njegovog sjevernog ulaza, u pravcu Zagreba.
Za dane 05. listopada (nedjelja) i 08. listopada (Dan neovisnosti Republike Hrvatske), organizirani su nastupi kulturno- umjetničkih društava koja će predstaviti ličku tradiciju i kulturno naslijeđe Plitvičkog kraja.
Dražen Prša