MUP RH ovih je dana opet morao dokazivati tvrdnje nevladinih organizacija iz domovine i EU po kojima hrvatska policija mlati odreda ilegalne migrante koji pokušavaju  ući u Hrvatsku kroz šumarke na granici sa BiH. Pri tim tvrdnjama od sada ima i jedna novost, za koju je netko svakako odgovoran, ali se o tome nitko nije želio točno očitovati. Po nemuštom principu „čuli smo“ nama je sada netko „uvalio žvaku“ po kojoj hrvatska policija siluje (?) migrante koje uhvati pri ilegalnim upadima!!! Lansiraju li ovo LGBT skupine ili neki nevladin ekspert razigrane mašte za sada je nemoguće definirati. Kao i uvijek kada su u pitanju ovakve tvrdnje za njih ne postoji niti jedan dokaz nego li jedino „čuli smo“.

S druge strane u BiH ne prestaju tučnjave među migrantima, o čemu smo također pisali. Svako malo se pomlate, a onda traže medicinsku pomoć. Atributi silovanja su nova stavka, valjda zadnji pokušaj dušebrižnika da se ilegalni upadi na tlo RH počnu smatrati tzv. normalnom pojavom.

Istodobno je objavljena  informacija po kojoj su Palestinci  iskopali tajni tunel ispod izraelske  žičane ograde u pojasu Gaze. Njime su nesmetano ulazili u Izrael. Čim je ovo došlo do vrha izraelske Vlade taj je tajni tunel raketiran, zajedno s onima koji su ga u tome trenutku pokušali koristiti. Čemu ova paralela?

Na Izrael nitko ne diže glas jer tu državu štiti „Big Brother“ u vidu  SAD-a. Zamislite što bi se dogodilo kada bi naša vojska ili policija osula paljbu iz pješačkog naoružanja na ilegalne migrante pri prijelazu državne granice. Tada bi naše snage i MUP postale fašističke. Iako se zna da je među tim ilegalcima dobar dio njih u sukobu sa zakonima država iz kojih dolaze, ili su teroristi, ili bivši pripadnici ISIL-a. Od tuda i „kvaka“ da već dulje vrijeme niti jedan ilegalni migrant uza se nema nikakav važeći dokument.

Čim je mađarski predsjednik Viktor Orban čuo da su ilegalci prokopali tajni tunel na srpsko-mađarskoj granici u roku odmah tunel je uništen. Diljem Mađarske krenule su policijske racije i u brzo je uhićen veći broj migranata. Odmah su vraćeni u Srbiju. Grčka sada završava 5 metara visoku baražnu ogradu u duljini od 27 km na granici s Turskom odakle su migranti najviše stizali. Na ovaj su način mnoge države dale do znanja  kako neće tolerirati tretiranje svojih granica poput „tigra od papira“, već svoje granice štititi svim dopuštenim sredstvima. 

Pripadnici ličke regimente Pogranične policije imaju tešku zadaću. Po svim vremenskim (ne) prilikama moraju svojom budnošću štititi našu državnu granicu. Ostaje otvoreno pitanje koliko ih tko razumije i štuje pri tome. Posebno što se vrlo često ustanovi da su neki od tih ilegalaca kriminalci, ali i ubojice koji ne prezaju ni pred čime da bi se dokopali EU-a.

L.O.