Hrvoje Mudrovčić pobjednik „Barkanijade“

Nastavak ispod oglasa

Otočac – Ovogodišnja, tradicionalna sedma po redu „Barkanijada“ koju je organizirao BK „Barkan“ iz Otočca okupila je 150 biciklista iz biciklističkih klubova Crikvenice, Zagreba, Zadra, Vodica, Ogulina, Senja, Bihaća i Belgije.  Na stazi dugoj 33,5 km natjecalo se 87 biciklista od kojih 13 žena, a na rekreativnoj stazi dužine 13 km natjecalo se 63 biciklista od kojih je bilo 15-tak žena i djevojčica.

U iznimno teškoj i zahtijevnoj stazi od 33,5 km sa vremenom od 1 sat 9 minuta i 8 sek . pobjedio je Hrvoje Mudrovčić član BK „Barkan“ iz Otočca, drugi je bio sa vremenom 1 sat 11 minuta 34 sekunde Marin Pejdo iz BK „Zadar“ te treći sa vremenom 1 sat 12 minuta i 32 sekunde Ivica Biondić.

Kod žena sa vremenom 1 sat 26 minuta 8 sekundi najbolja je bila Maja Ena Ljuba članica BK „ Faust Vrančić“, druga sa vremenom 1 sat 32 minute 9 sekundi Roberta Vrban BK „Sv.Juraj“ te treća sa vremenom 1 sat 34 minute i 30 sekundi Ivana Vidovanić BK „Zadar“.

U ime organizatora nagrade,pehare, male bicikle, medalje i prigodne poklone najuspješnijima su uručili brat pokojnog Željka Barkovića Barkana – Božo Barković, dožupanica Ličko senjska Ivana Tomaš, ispred TZ Grada Otočca Zdenka Kostelac te u ime BK „Barkan“ tajnica Irena Banić i predsjednik Marijan Marić.

Najstariji učesnik biciklijade bio je Saša Mureta rođen 1948. Godine iz BK „Crikvenica“ dok su najmlađi biciklisti Barkanijade bili braća blizanci iz Otočca Borna i Dejan Orlić.      

Dražen Prša