Hrvoje Račić kandidat HDZ-HSS za načelnika Općine Lovinac

Foto: Dražen Prša

Lovinac – U Općini Lovinac upriličeno je potpisivanje koalicijskog sporazuma HDZ i HSS o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima 2013. godine. Potpisivanju su nazočili predsjednik ŽO HDZ LS Županije Darko Milinović, predsjednik ŽO HSS Danijel Ropuš, kandidat za župana Ls županije Milan Kolić, potpredsjednik kluba utemeljitelja HDZ na nacionalnoj razini Ivica Ćaćić te domaćini Ivica Vidaković, Hrvoje Račić i Danijel Jurjević.

Koalicijski sporazum potpisali u ime HDZ-a Danijel Jurjević te u ime HSS Ivica Vidaković.

Nastavak ispod oglasa

Nazočnost mene kao predsjednika ŽO HDZ i Danijela Ropuša kao predsjednika ŽO HSS dovoljno govori koliko nam znači potpisivanje koalicijskog sporazuma dvije stožerne demokršćanske stranke, ne samo u ovoj općini, županiji, već i u Hrvatskoj. Čestitam domaćinu na potpisivanju sporazuma dvije najjače stranke u LS Županiji, i ovo je još jedan znak da će mo u iduće četiri godine napraviti sve da okupimo sve na demokršćansko pravaškoj sceni kako bi se ujedinili. Iako su ovdje HDZ i HSS u jednom razdoblju bili na različitim političkim stranama, sagledavajući situaciju danas, ne samo u županiji nego i u državi uvidjeli su da je ovo najbolje za Lovinac i LS Županiju. HDZ koja okuplja na županijskoj razini široki koalicijski potencijal želi okupiti sve ono što vrijedi da bi i ova općina i ova županija imali svoje mjesto pod suncem te da bi općina Lovinac bila mala karika u razvoju LS Županije u iduće četiri godine. Ujedinimo se i nedajmo da nam razvlašćuju županiju, na nacionalnoj razini su već donijeli odluku da se ukine Filijala Croatia Osiguranja u LS Županiji, a to žnači gubitak radnih mjesta, slabljenje administrativnog sjedišta LS Županije i to vam je odnos ove aktuelne vlasti prema općini Lovinac, sutra LS Županiji a prekosutra da pokušaju oslabiti i izbrisati sa geografske karte LS Županiju“ – kazao je Milinović te dodao da se ponavlja ono što se događalo 2001. godine kad ni jedan ministar nije posjetio područje LS Županije.

        milinoviclovinac_prsa_17042013„ na lokalnoj razini SDP bi trebao pokazati baš sada svoju snagu, sada trebaju dignuti svoj glas Maras i Zrinski. Vidio sam jedan zapanjujući podatak od jučer, kada predsjednika ŽO SDP Tomislava Zrinskog pitaju kako tumači ukidanje Filijale Croatia Osiguranja, on odgovara da nije s tim upoznat. Dal se na takav način vodi briga o LS Županiji. Samo u ovih godinu dana ukinuli su tri velike nacionalne institucije bitne za razvoj ove županije, i to je briga aktualne vlasti za LS Županiju“ – kazao je Milinović.

Predsjednik ŽO HSS Danijel Ropuš kazao je da su stvorili, blok desnog centra sa pravašima, model koji nije problem u našoj županiji, jer je LS Županija i svi njeni stanovnici uglavnom opredjeljeni za desni centar. Ovo mora biti pouka našim središnjicama da je ovo jedini model na koji Hrvatska u budućnosti mora računati kako bi objedinila sve stranke desnoga centra. A da je to tako, za to su dokaz i prošli parlamentarni izbori gdje se pokazala situacija da smo tada napravili takvu koaliciju najvjerovatnije danas ova crvena pošast nebi harala ovom našom državom, nego bi stranke desnog centra vodile državu puno bolje. Hrvatski mali čovijek danas je na koljenima, svojim planom 21 uveli su velike promjene u gospodarstvo, svojim novim promjenama ukinuli su 50.000 radnih mjesta, prodaju nacionalna bogastva…to je plan crvene pošasti, kazao je Ropuš.

Hrvoje Račić
Hrvoje Račić

 

Kandidat koalicije HDZ-HSS za načelnika Općine Lovinac Hrvoje Račić iskoristio je prigodu da predstavi program sa projektima koji će se provoditi u cilju što kavlitetnijeg razvoja Općine Lovinac. Istaknuo je razvoj turizma, razvoj poljoprivrede, obnovu i razvoj komunalne i socijalne infrastrukture, razvoj poduzetničke infrastrukture, naseljavanje, te EU fondove.

       

Danijel Jurjević
Danijel Jurjević

  –  „ velika mi je čast i zadovoljstvo bilo potpisati ovaj koalicijski sporazum koji je garancija stabilnosti i razvoja naše općine. Naša općina ima problema ali mi se znamo nositi s njima što smo i do sada dokazali. Odgovornost je na nama da općinu sačuvamo i od neželjenih zagađivača okoliša, ali i odgovornost nam je da općinu gospodarski razvijamo na temeljima održivog razvoja. Uzimajući u obzir činjenicu da ovaj kraj je konstantno bio uništavan, kroz stoljeća, sretni smo da dokazujemo da postojimo, da živimo i da smo se sustavno razvijali nakon Domovinskog rata. Zajedničkim snagama ćemo beskompromisno provoditi program razvoja naše općine i prilagoditi se trendovima koje nam donosi EU“ – kazao je Danijel Jurjević još uvijek aktualni načelnik, koji će nakon izbora biti zamjenik općinskog načelnika.

Dražen Prša

Jurjević - Račić
Jurjević – Račić
Potpisivanje koalicije
Potpisivanje koalicije