-
-

Otočac – Ukupno 108 bicklista, od kojih 56 na velikoj stazi od 33,5 km i 52 na maloj od 13 km još jednom je potvrdilo izvrsnu organizaciju BK „ Barkan“ iz Otočca ali i zanimanje biciklista na, već sada tradicionalnoj „ 8. Memorijalna Barkanovoj biciklijadi“ održanoj u subotu 28. lipnja 2014. godine, koja je startala ispred Hrvatskog radio Otočca.
U iznimno teškoj i zahtjevnoj stazi od 33,5 km, za razliku od prošle godine, Hrvoje Mudrovčić iz Otočca ove je godine pobijedio velikom vremenskom prednošću od drugoplasiranog Jorgena Huybrechtsa iz Belgije i treće plasiranog Milana Vrbana – Roška iz BK „Crikvenica“.
Kod žena najbolja je bila Martina Percić iz BK „Macaklin“, druga Đurđica Ivanković iz KK“ Zagreb“ te treća Ivana Dujmović iz BK“ Barkan“ iz Otočca.
Nazočne je pozdravila zamjenica župana ličko senjskog Ivana Tomaš čestitavši najboljim učesnicima biciklijade na zavidnim rezultatima te podržala hvale vrijednu organizaciju BK „Barkan“ iz Otočca. U ime grada Otočca zamjenik gradonačelnika Nenad Janković istaknuo je zadovoljstvo sada već tradicionalnim okupljanjem biciklista na Barkanijadi, što će Grad Otočac uvijek podržati i uvrstiti u programe svojih, kako financijskih tako i programskih aktivnosti.
Najboljim biciklistima nagrade i priznanja uručili su zamjenica župana ličko senjskog Ivana Tomaš, zamjenik gradonačelnika Otočca Nenad Janković, predsjednik Športske zajednice grada Otočca Nikola Pemper, direktorica TZ Grada Otočca Mladenka Orešković, predsjednik BK „Barkan“ Marijan Marić, tajnica BK „Barkan“ Irena Banić, te u ime sponzora i pokrovitelja Marijan Krmpotić, direktor samposlužnih autopraonica «Kroma» iz Gospića i Denis Vrkić, rukovoditelj osiguranja «Euroherc» za ličko-senjsku županiju.

tajnica BK Barkan Irena Banić
tajnica BK Barkan Irena Banić

„Tradicionalna 8. Barkanijada samo je jedan od dokaza da se biciklizam srodio sa Likom, odnosno da je našao jednu svoju atraktivnu bazu, kako za rekreativce, za sportaše ali i za rekreativce i za sve one koji biciklom žele doživjeti svu ljepotu koja nas okružuje. BK „Barkan“ djeluje 7. godina, ima 175 članova, nastojimo popularizirati cikloturizam u ovom djelu Gacke odnosno Ličko senjske županije. Dokaz da smo na dobrom tragu je i ovogodišnji broj od 108 učesnika. Staza od 33,5 km je spoj „Barkanove staze“ i staze „Tri jezera“ i čini samo dvije od ukupno šest staza ukupne dužine 210 km, koje je BK Barkan u posljednjih sedam godina trasirao, označio i ucrtao u biciklističke karte Ličko senjske županije. Vozila se i mala Barkanova staza od 13 km, za najmlađi uzrast i njihove roditelje u čast našeg tragično preminulog člana Silvija Kotvicu što je bio i razlog više da se broj učesnika okupi u još većem broju“ – kazala je tajnica BK Barkan Irena Banić.
Najstariji učesnik biciklijade bio je Luka Jakovljević sa 66 godina iz BK „Macaklin“ a najmlađa učesnica bila je Katja Orešković sa 6 godina iz Otočca.

Dražen Prša