Na zadnjoj sjednici predsjedništva Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola (HUROŠ) koja inače broji oko 800 škola, u veljači je odlučeno da se sve škole u Republici Hrvatskoj uključe u humanitarnu akciju pomoći školama Sisačko–moslavačke županije koje su stradale u potresu. Više o svemu rekao nam je ravnatelj OŠ „Dr. Jure Turić“ iz Gospića ivica Radošević, inače predsjednik udruge osnovnih škola u Ličko-senjskoj županiji.

-Odlukom HUROŠ-a zaključeno je da osnovne škole s područja Ličko–senjske županije organiziraju humanitarnu pomoć Osnovnoj školi Dvor koja broji 140 učenika. U nekoliko videokonferencijskih sastanaka ravnatelja osnovnih škola s područja Ličko–senjske županije s ravnateljicom OŠ Dvor dogovorena je humanitarna akcija prikupljanja školskog pribora. Akciji se odazvalo svih 15 osnovnih škola iz naše županije. Sudjelovalo je preko 3 000 učenika koji su uz pomoć svojih roditelja pokazali veliko srce i solidarnost prema stradaloj školi u potresu i njenim učenicima. Ova humanitarna akcija trajala je samo dva tjedna te je nadmašila sva očekivanja u prikupljenim količinama školskog pribora.

Prikupljeni školski pribor jučer je uručen ravnateljici Osnovne škole Dvor Klari Pereković koja je izrazila zahvalnost svim učenicima, roditeljima, učiteljima i ravnateljima s područja Ličko-senjske županije. Pri tome je dogovorena daljnja prijateljska suradnja s OŠ Dvor te nastavak humanitarnih akcija u narednom periodu, rekao nam je predsjednik HUROŠ-a Ličko–senjske županije Ivica Radošević.

L. O.