Humanitarna pomoć iz Gospića krenula za Glinu, sprema se još jedna pošiljka

Sasvim očekivano humanitarna akcija prikupljana pomoći Petrinji, Sisku i Glini u našem je Gospiću izuzetno uspjela. Inicijativa građana i svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata jučer je veliki kombi pun paketa pomoći odvezen na potresom razrušena područja. Isto će se dogoditi i danas kada će u smjeru Gline prenuti 6-tonski kamion, uz još jedan kombi krcat pomoći.

Ova humanitarna akcija trajat će danas do 18 sati. Do tada se pomoć još prikuplja. Akciju provode braniteljske udruge, čemu su se priključile mnoge udruge, ustanove i institucije. O svemu nam je više rekao bojnik Antonio Šebalj, predsjednik Udruge ratnih veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“.

Nastavak ispod oglasa

-Hvala svima koji su se ovoj akciji priključili na bilo koji način. Priključila se i udruga Društva naša djeca Grada Gospića, zahvaljujemo se svim građanima jer bez njih ne bismo mogli ništa, KIC-u koji nam je ustupio prostor, a i HAC nas je oslobodio cestarine. Mnogi su tu pomogli. U kontaktu smo s gradonačelnikom Gline, pošto su u Sisku i Petrinji puna skladišta, ovaj kontingent se vozi u halu Drvne industrije u Glini jer je tamo smješteno oko 250 ljudi i tamo će se pomoć predati krajnjim korisnicima. Ondje je napravljeno centralno skladište kojim upravlja Crveni križ tako da će na najboljem mjestu biti i isporučeno, naglasio je bojnik Šebalj.

Narednih dana pomoć će se također organizirati, o čemu će građani biti obaviješteni. Ovo danas je samo jedna od isporuka donacija građana Gospića koje su krenule prema Glini, Sisku i Petrinji. Bravo Gospić, nismo niti sumnjali u humanost tvojih ljudi!!!

L.O.