Akcija Kluba ratnih veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“ i župnijske HVIDR-e pod nazivom „Zajedno u ratu-zajedno u miru za Opću bolnicu Gospić“ danas je službeno završena. Nakana organizatora bila je prikupljanje sredstava za nabavku respiratora i ostale opreme za Opću bolnicu Gospić. O dosezima ove humanitarne akcije razgovarali smo s predsjednikom Kluba Antonijem Šebaljom.

-Zaključno s 15. travnja prikupljeno je 281 744 kune. Vjerujem da će danas i sutra ta svota biti uvećana zbog uplata u zadnji čas koje će se  ovih dana proknjižiti. Treba naglasiti da smo se nadali uspjehu ove akcije, ali smo opet iskreno iznenađeni jer se u petnaerst dana, koliko je akcija potrajala, uspjelo skupiti ovoliko novca. Koristim ovu prigodu da bih se iskreno zahvalio svima koji su uplatili novac za ovu akciju. Nije važna svota uplate koliko je važna dobra volja i veliko srce našeg čovjeka da doista zajedno pomognemo našoj bolnici.

Na vrijeme ćemo obavijestiti javnost kada ćemo predstavnicima OB Gospić uručiti ova sredstva. Nema sumnje da će naša zajednička donacija biti utrošena na najoptimaniji i najprofesionalniji način i biti na korist svih nas, naglasio je Antonio Šebalj.

Osim kupnje respiratora dio doniranih sredstava utrošit će se za nabavku monitora za praćenje životnih funkcija.

M.S.