Portal Lika online i dalje je načitaniji regionalni portal u Hrvatskoj. S nešto više od 20.000 stvarnih posjetitelja dnevno nalazimo se daleko ispred svih drugih lokalnih medija. Ako ćemo biti malo zločesti, možemo reći da naš portal u danu posjeti više ljudi nego sve ličke portale zajedno.

Portal Lika online svakodnevno nudi najviše informacija i zanimljivih sadržaja što su naši vjerni čitatelji prepoznali. Hvala Vam na tome!

Prema podacima servisa Alexa, Lika online je 25. najčitanija web stranica u RH. Od elektronskih medija po čitanosti ispred nas ih je samo 10.

Od drugih servisa za mjerenje posjete na tržištu su najpoznatiji DotMetrics i Gemius – ovaj zadnji prati čitanost 80-ak portala. Tehnički, svaka stranica koja bi se prijavila u Gemius mogla bi se pohvaliti da je među 90 najčitanijih webova u RH.

Poražavajuća činjenica je da neki tzv. nacionalni lički portali sadržaj pune copy/paste metodama. Osim što tekstualne sadržaje prepisuju s drugih portala, u bazi slika im se može pronaći na stotine nelicenciranih fotografija servisa kao što su Guliver images i drugi. Ovoj praksi nisu odoljeli niti mnogi drugi portali u RH, a Zakon jasno govori da počinitelji takve aktivnosti podliježu kaznenoj odgovornosti.

L.O.