Sa zebnjom smo očekivali novi intelektualni uradak u kojem se dipl.ing.el. Karlo Starčević, dokazani najbolji učenik u nekoliko gospićkih generacija, osnivač HDZ-a prije dr. Tuđmana, hrvatski branitelj, poznati sportaš itd.itd. hvali s epohalnim rezultatima u vođenju Gospića. Jer Karla vole mladi i stari. Zacijelo zato jer (ni) je izvršio obećanje i u prvoj godini mandata otvorio 500 novih radnih mjesta. Za što je i dobio izbore. Sada su se dvije „nule“ obrisale pa se hvali sa 5 novih radnim mjesta. Vjerojatno u svojoj pivovari jer nam nije javno i decidirano pojasnio gdje se to desilo. Pa što hoćete: 500 i 5 zvuči toliko slično! Za sve su krivi oni prije i „kosturi iz ormara“.

Ličanima, a posebno Gospićanima svakako je promakao epohalni radijski nastup K. Starčeviča u emisiji 2. programa Hrvatskog radija „Gladne uši“ od 22. veljače 2018. Starčević je tada „stao na loptu“ i izjavio kako se borio za stvaranje Hrvatske, ali ne s oružjem u ruci. Gdje li samo nestadoše oni epski podvizi na bojišnicama u Odžaku, kod Siska i u Lici, o čemu se stalno javno hvalio? Tada je rekao kako će se o njemu i jednoj grupici generala pisati knjige za 20 godina. Sve tajne službe ovoga svijeta imaju veto na čuvanje državnih tajni na rok od 20 godina, samo je Starčević toliko zadužio sve nas pa će se istina o njegovom udjelu u stvaranju RH  naći u knjigama nakon 40 i nešto godina! Tada je izjavio kako je mogao birati imanje u Zagrebu uoči rata, što mu treba vjerovati. Tada je još rekao kako nikada nije bio krojač tuđih sudbina. To mu treba tek donekle vjerovati jer je u Gospiću skrojio neke sudbine kada je npr. s posla otjerao jednu majku s djetetom na ulicu.

U njegovim Donjim Pazarištima sada živi oko 120 ljudi. Tamo se završava Pastoralni centar. Budući da se u razgovoru Starčević stalno hvata za „dušebrižnike“, neka onda svima pokaže koliko stoji taj objekt i tko ga je financirao? Svakako ne iz škrabica sa priredbe „Jesen u Lici“. A budući se stalno kune u život po 10 Božjih zapovijedi mogao bi i on držati duhovne vježbe u tome objektu.

Vratimo se k onih 5 novih radnih mjesta otvorenih u 15 mjeseci mandata. Otužni primjeri odlaska mladih  očituju se posvuda. Gdje li su samo nestala vremena kada je Karlo prije 15 mjeseci uz zvuke domoljubne glazbe, kobasice-podriguše i pivo obećavao jedan novi Gospić. Taj grad rada, prosperiteta i kulture nikako da se pojavi. Kako bi zamaglio godinu na isteku Starčević je pripomogao u organizaciji koncerta Marka Perkovića Thompsona koji su kupnjom ulaznica platili građani. Znate li možda čije se pivo prodavalo na koncertu?

Eto, tako se mi „dušebrižnici“ usudimo postaviti neka pitanja čovjeku kojega „voli i staro i mlado“. U narednom tekstu spomenut ćemo Hrvatsku stranku prava koja je pod vodstvom K. Starčevića dosegla minimum minimuma pa je nitko više niti ne spominje u kontekstu političke borbe za Hrvatsku.

Pisali bi mi bolje i više, ali se (na sreću) ne nalazimo u skupini podobnih medija. U ovome slučaju osjećamo se privilegiranima.

P.S.

U slučaju potrebe stavit ćemo našim cijenjenim čitateljima na raspolaganje našu cijelu, vrlo bogatu arhivu vezanu uz svu ovu problematiku. To bi doista bilo supač!

L. O.