Na području Policijske uprave ličko-senjske protekloga vikenda evidentirano je jedno kazneno djelo, četiri narušavanja javnog reda i mira i dvije dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava.

Policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom iz mjesta Volarice zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Sumnjiči se da je u razdoblju od 1. listopada 2020. godine do 24. veljače 2021. godine u šumskom predjelu mjesta Krasno, posjekao i otuđio 19 stabala bukve.

Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.
U tom periodu utvrđena su 52 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer, 28. veljače u Gospiću kod 45-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.59 g/kg).
Narušavanja javnog reda i mira počinjena su svađom i vikom, te tučnjavom na području Gospića, svađom i vikom na području Otočca, te drskim ponašanjem na području Novalje.
Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.
Svakako dobra vijest vezana je uz dragovoljnu predaju streljiva i eksplozivnih sredstava. Tijekom vikenda je osoba s područja Otočca dragovoljno predala 642 komada raznog puščanog streljiva, dok je osoba s područja Gospića dobrovoljno predala ručnu bombu.

Navedeno streljivo i bombu je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PULS/L. O.