I dalje oprezno s vodom

dir.Komunalca Marina Legčević, dipl.oec.

Danas je u Komunalcu d.o.o. održana konferencija za novinare na kojoj je direktorica Marina Legčević izvijestila o trenutačnom stanju s vodom za piće na području grada Otočca.

„Tijekom četvrtka posjetio nas je Republički sanitarni inspektor koji nam je dao nalog da obavjestimo javnost da voda nije ispravna za piće. Došlo je do malih mikrobioloških oštećenja vode koje po ljestvici oštećenja vode spadaju u mala onečišćenja vode. Sanitarni je inspektor uzeo uzorak vode s gradske tržnice nakon čega je ustanovio mikrobiološka onečišćenja. Napominjem da je sanitarni inspektor po zakonu o vodi za ljudsku potrošnju trebao dati nalog Zavodu za javno zdravstvo da uzme uzorak za kontrolu vode, međutim on je sam uzeo uzorak vode. Tijekom jučerašnjeg dana vodu smo poslali na analizu na dva mjesta, Zavodu za javno zdravstvo i u Rijeka lab, te smo danas dobili od njih obavijest da je pojačanom dezinfekcijom vode mikrobiološko onečišćenje uklonjeno. Ovo nisu konačni rezultati analize, cjelokupna analiza bit će u ponedjeljak dostavljena“ – kazala je direktorica Legčević.

Nastavak ispod oglasa

Dodala je da je tijekom rujna obavljeno redovno ispitivanje vode na temelju pet uzoraka koje je bilo ispravno. Stanovnicima je ipak preporučila da pripaze na potrošnju vode jer još nisu konačni  rezultate, iako je ovo mikrobiološko onečišćenje uklonjeno. Preporučamo prokuhavanje vode, i to mikrobiološko onečišćenje uklanja se već na 60 stupnjeva.   

Slaven Prpić
Slaven Prpić

Koordinator komunalnih djelatnosti u Komunalcu Slaven Prpić kazao je da se ograđuje od pojedinih  komentara na portalima gdje se govori da su neozbiljna firma i da ne znaju sročiti službeni dopis. Mi smo imenovanjem nove uprave i preuzimanjem dužnosti pokrenuli poslove odgovorno i savjesno, tako da ćemo u naredna tri mjeseca uz redovne analize vode još uzimati dodatne i vanredne analize da bismo bilI sto posto sigurni da voda zadovoljava prema pravilniku za ljudsku potrošnju, kazao je Prpić.

Dražen prša