I Kuterevo na turističkoj karti svijeta

Kao što su Uskrsni blagdani posvuda  „prve laste turizma“ tekuće godine u svim hrvatskim destinacijama, tako je i u Kuterevu. Iz Utočišta za medvjede još se po Velebitu vide snježne „prošarice“, uz temperatire zraka ispod +10 st. C. Ovih dana se vide promjene u ritmu života medvjeda i konja. Voditelj Utočišta Ivan Crnković Pavenka uvijek slikovito opisuje posebnosti  ovoga kraja.

-Medvjedi su se aktivirali, sve bolje i više jedu. Naši ponyji već ganutljivo gledaju okolne livade kada će s novom travom to postati njihov raj. Dok se to ne dogodi nabavili smo im mnoštvo hrane, pa nema oskudice. Za ove blagdane su nas „otkrili“ mnogi turisti, čak iz država za koje nismo niti znali da oni znaju za nas. Pohodili su nas Izraelci, Japanci, posjetitelji iz Kine i Hong-Konga… Pretpostavljam da je to rezultat usmene predaje gostiju iz  NP Plitvička jezera koji jedni drugima govore o našem Utočištu. Tako malo po malo kao destinacija osvajamo sve kontinente, sve države i narode, ushićen je Pavenka.

Na ovaj način svake se godine povećava broj domaćih i stranih posjetitelja koji žele vidjeti štićenike Utočišta u Kuterevu, sadržaja jedinstvenog u ovom dijelu Europe. 

M.S.