I Ličani su prosvjedovali u Zagrebu!!!

Prema službenim informacijama MUP-a RH istražuje se sumnja u počinjenje kaznenog djela Javno poticanje na terorizam vezano uz subotnje antivakserske prosvjede održane u pet hrvatskih gradova. Istražne radnje se provode na području pet policijskih uprava, među kojima je i Policijska uprava ličko-senjska. U radnjama je obuhvaćeno više osoba.

Simptomatično je da novinari od PU ličko-senjske nisu dobili bilo kakve informacije, a privatnim kanalima se govori o antivakserskom prosvjedu koji se još prošle subote dogodio na središnjem gospićkom Trgu Stjepana Radića. Tada je oko 70 građana izrazilo svoje nezadovoljstvo  zbog covid-potvrda i ukupne situacije sa COVID-19.

Neki su žitelji s ovih prostora bi sudionici prosvjeda u Zagrebu koji je povremeno eskalirao i pretvarao se u nasilje i pozive na nasilničko ponašanje. Pri tome je u crne kronike ušlo postrojavanje antivaksera nazvanih „udarna bojna prosvjeda“. U tom postrojenom špaliru bilo je i nekoliko žitelja Ličko-senjske županije.

U suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu na području policijskih uprava  zadarske, šibensko-kninske, zagrebačke, bjelovarske i ličko-senjske provodi se  kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Javno poticanje na terorizam. Od glasnogovornice PU ličko-senjske Maje Brozičević dobili smo informaciju po kojoj ona nema službenih saznanja o bilo kakvim incidentnim situacijama tijekom tog prosvjeda jer je okupljanje građana  u Gospiću proteklo bez incidenata.

Za sutra ujutro najavljeno je privođenje i sudsko procesuiranje izgrednika  pred Općinskim sudom u Gospiću. 

L.O.