Odavno je dokazano kako su Plitvička jezera posebnost ovog djelića našega planeta. Ali izabrati segemnt parka koji je bolji, drukčiji od drugih, doista se nameće kao nemoguća misija. Što se tiče naših osjetila uvijek spominjemo Veliki slap čije kumulativno djelovanje na poseban način ocrtava vizualnu nametljivost svojstvenu samo najvećim prirodnim ljepotama.

Zadnjih je dana Veliki slap nastavio biti egzemplar, vizualna paradigma kojoj su se opet došli diviti mnogi. Tome su pomogli i „slapovi s neba“ jer se podosta usahla rijeka Plitvica u svega dan-dva prometnula u  impozantnu snagu što se preko Velikog slapa strovaljuje na stjene. Koliko je ovaj prizor mamac za naša osjetila svjedoči neprestana gužva na Ulazu br.1 i tamošnjem vidikovcu. Detalje trenutnog i skorog bookinga pojasnio nam je glasnogovornik NP Plitvička jezera Ognjen Borčić.

-Moram naglasiti da se nismo niti nadali ovakvom sjajnom nastavku sezone koju je epidemija koronavirusa naprasno prekinula. Broj posjetitelja je iznad najoptimističnijih očekivanja, a sudeći prema online prodaji ulaznica ovakav trend se nastavlja. Tako smo za sljedeći vikend gotovo rasprodani i ostalo je tek nešto slobodnih ulaznica.

Kao što ste i objavljivali, od 25. svibnja do 18. lipnja traje prodaja ulaznica po promotivnim cijenama kada odrasli plaćaju 90 kuna, djeca i mladi od 7 do 18 godina 25 kuna, dok je ulaz za djecu do 7 godina, invalide i osobe s posebnim potrebama besplatan tijekom cijele godine. Novost je i podatak po kojem ćemo od novoga otvaranja parka, dakle od 11. svibnja, s  ovim vikendom prihvatiti 50 tisuća posjetitelja, napominje glasnogovornik Ognjen Borčić.

Fotografije koje nam je glasnogovornik dostavio ne daju nam tehničke parametre koje objavljujemo, ali uistinu pokazuju razloge zbog kojih su ljubitelji prirode opet pohrlili u NP Plitvička jezera.

M.S.