I ovoga vikenda odlične turističke brojke u NP Plitvička jezera

Zamalo orkestrirani ptičji pjev kao pozdrav novome danu bio je jutros u NP Plitvička jezera pomalo „zademfan“. Mnoštvo vozila  pristiglih sa sjevera Hrvatske označila su nastavak neočekivano dobrog bookinga koji traje već četvrti tjedan zaredom. Glasnogovornik ove ustanove Ognjen Borčić opet s ushitom navodi nove informacije, kao dekorativne elemente jedne dobre poslovne turističke priče.

-Što se tiče prodanih online-ulaznica za ovaj vikend, imamo over-booking, tj. posjetu iznad očekivanja. Gosti su uglavnom domaći, ali svakim danom zamjećujemo sve više stranih posjetitelja pa možemo reći da je svaki peti ili šesti gost stigao iz neke države EU-a. Unatoč epidemiji korona-virusa i dvomjesečnoj stanki očekujemo da ćemo s ovim vikendom zaokružiti broj posjetitelja od 100 tisuća za razdoblje od 1. siječnja do danas. To su podaci koji nam ulijevaju optimizam pa nam je sve ovo najveća sreća od ponovnog otvaranja parka nakon svršetka Domovinskog rata.

Nastavak ispod oglasa

Pun pogodak je i otvaranje hotela „Jezero“ koji je zauzet sa oko 70 posto kapaciteta. I u ovom slučaju su to uglavnom domaći gosti, uz svakodnevno povećavanje broja dolazaka izvan Hrvatske, s oduševljenjem govori Ognjen Borčić.

Očito je da se postupnim vraćanjem u radnu normalu vraća i oduševljenje svih 668 zaposlenika ove ustanove. Vidi se to na licima ljudi, u odnosu prema poslu i u svakodnevnoj komunikaciji. Treba vjerovati da je epidemija iza nas te da će NP Plitvička jezera i dalje biti ponosna perjanica hrvatskog kontinentalnog turizma za čiji visoki rejting su se potrudile mnoge generacije.

M.S.